用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 SC am v KV pm v 學之園 am 唔知點揀好
go

SC am v KV pm v 學之園 am 唔知點揀好

SC am v KV pm v 學之園 am 唔知點揀好,真心指教

回覆:SC am v KV pm v 學之園 am 唔知點揀好

3間都好,如果讀開sc/lh pn就直升最好,唔駛再適應新環境嘛。

不是全部已交"大訂"嗎?

引用:SC+am+v+KV+pm+v+學之園+am+唔知點揀好,真

原帖由 katchu 於 14-05-02 發表
SC am v KV pm v 學之園 am 唔知點揀好,真心指教
我差不多情況,KV & 德望 am, SC pm, 最終會簡 SC, 個個朋友都話我傻唔簡德望,小一要再黎過,不過只有你自己最知道自己小朋友性格,簡左就唔好向後望。

個人喜歡am, so kv out, sc 名牌,lh 後起之秀。

回覆:SC am v KV pm v 學之園 am 唔知點揀好

must SC, no regret

小朋友本身讀緊學之園PN am, 本來都諗住直升, 點知又考到SC am & KV pm,所以都好難取捨

引用:小朋友本身讀緊學之園PN+am,+本來都諗住直

原帖由 katchu 於 14-05-03 發表
小朋友本身讀緊學之園PN am, 本來都諗住直升, 點知又考到SC am & KV pm,所以都好難取捨 ...
讀開LH pn去到sc可能有d唔慣架!
因為lh pn都學得多野,sc k1好多野玩 唔知你會唔會覺得唔夠學術架 因為我去到sc都有d覺得 有無咁好玩呀?但亞仔就好開心 都無揀錯既

引用:Quote:原帖由+katchu+於+14-05-02+發表SC+a

原帖由 chauchau2011 於 14-05-02 發表
我差不多情況,KV & 德望 am, SC pm, 最終會簡 SC, 個個朋友都話我傻唔簡德望,小一要再黎過,不過只有你自 ...
GH

回覆:katchu 的帖子

一定唔揀LH

我的話一定揀SC

回覆 Argyle 的帖子

點解?

引用:一定唔揀LH +

原帖由 Argyle 於 14-05-03 發表
一定唔揀LH
如果喜歡pui kiu,tt,cky,音小之類嘅學校,LH是合適的。睇下家長要咩。

Jane1983  都係ga  發表於 14-5-5 23:11

Must GH! Unless u dont like their pri and band 1A sec.

引用:一定唔揀LH +

回覆 chauchau2011 的帖子

I AM SURE VOTE 德望 am BUT KV ALSO OKAY

引用:+本帖最後由+joanna1388+於+14-5-5+21:31+

引用:Quote:原帖由+joanna1388+於+14-05-05+發表

原帖由 naughtybj 於 14-05-05 發表
樓主冇問GH?
SC am v KV pm v 學之園 am 唔知點揀好?
That's Chauchau2011's question.

引用:SC+am+v+KV+pm+v+學之園+am+唔知點揀好,真

原帖由 katchu 於 14-05-02 發表
I am the same case as you,  I choose KV definitely!