用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 全日制意義何在?
樓主: Cheeselover
go

全日制意義何在?

引用:Quote:原帖由+shadeslayer+於+14-05-10+發

原帖由 skkeung 於 14-05-10 發表
學校誰揀的?要成績第一誰定的?漫罵誇張了點!直接點出看不過眼是有的!這平台就是容許我這言論!管理此綱 ...
香港有幾多真正快樂舆習的學校?主流學校係咁,耐何?

The more bizzare a thing is, the less mysterious it proves to be.

回覆:全日制意義何在?

如果間小學揀愉快學習,唔理TSA, 可能攪到自己啲學生會升唔倒好中學。到時冇人讀,或者會殺校

我都小朋友想揀間愉快學習的小學,但真係怕中學唔知派咗去邊。

引用:如果間小學揀愉快學習,唔理TSA,+可能攪到

原帖由 decelerate 於 14-05-10 發表
如果間小學揀愉快學習,唔理TSA, 可能攪到自己啲學生會升唔倒好中學。到時冇人讀,或者會殺校

我 ...
長遠要發展好一條龍辨學模式。現請參考新派學校如港同。

Yanamami    發表於 14-5-10 23:23
The more bizzare a thing is, the less mysterious it proves to be.

回覆:全日制意義何在?

一條龍亦幫不了多少,教局與教育界不是同一陣線,再加上家長,三方鼎立,小朋友成了磨心。

shadeslayer  Who is 教育界?  Just the teachers union?  發表於 14-5-11 23:06