用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 大抽獎地址
go

大抽獎地址

想問如果我小朋友唸住係東涌讀幼稚園,但小學大抽獎就用荔枝角地址,咁算唔算誇區?好煩腦,我仔黎緊8月讀K1,九龍有幼稚園收佢K1,而家仲唸緊搬唔搬番出去好,因為想想地俾佢讀完個幼稚園先出九龍,但又驚抽唔到好既學校

醒目開學勳章 王國長老

引用:想問如果我小朋友唸住係東涌讀幼稚園,但小

原帖由 jessieleung0213 於 14-05-01 發表
想問如果我小朋友唸住係東涌讀幼稚園,但小學大抽獎就用荔枝角地址,咁算唔算誇區?好煩腦,我仔黎緊8月讀K1 ...
地址係跟屋企,同幼稚園無關,你住邊個網就屬邊個網,出左網外嘅學校就算隔條街都叫誇網

請留意!當你仔女抽到好學校時,教統局會查你登記地址如先寄信到你登記地址叫你覆教統局……。地址必須有文件支持及家長須留意教統局上來查,不要誤聽考借人也人地址!我的小朋友五年前抽到尖沙咀名校,就被教統局查了,好在本人單位有正式租約並經常在該單位,所以沒有問題。

回覆:大抽獎地址

thx, 咁如我用無我名但有水電登記既公屋地址,ok嗎?

引用:thx,+咁如我用無我名但有水電登記既公屋地

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 jessieleung0213 於 14-05-03 發表
thx, 咁如我用無我名但有水電登記既公屋地址,ok嗎?
咁咪正正係借地址lor

回覆:Charlotte_mom 的帖子

如果租有租約套房得嗎?

唔好再問咩得唔得,總之你真係住係果度就乜都得!真金不怕紅爐火,要查你,要你宣誓都唔洗驚!但萬一比人捉到,監都有得你坐!發假誓坐幾耐,自己上網查啦!

請問查到幾時呢?因打算七月中搬離校網地址。會有問題嗎?

醒目開學勳章 王國長老

借地址問題一向易觸動家長神經,請家長自重及謹記奉公守法以身作則。現將此帖關閉