用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 而家又有埋康傑offer,決定唔到綠茵定康傑~求意見 ...
樓主: 歐陽太
go

而家又有埋康傑offer,決定唔到綠茵定康傑~求意見 [複製鏈接]

回覆 歐陽太 的帖子

睇你想要D乜,想英文好,選綠茵。有基督教背景選康傑。兩間都有朋友的小朋友讀,佢地都話學校好

回覆:BERNICEJUNE 的帖子

thx

引用:加埋好貴,我就唔捨得啦,同埋bb會辛苦,係

原帖由 歐陽太 於 14-05-02 發表
加埋好貴,我就唔捨得啦,同埋bb會辛苦,係咧,你話康傑同綠茵都好,咁你覺得揀邊間好呀?

...
無最完美學校,只有最適合,各用家已經分別分享,各校特色已經大約知道,你最清楚自己小朋友,邊間啱d就邊間。你再自我糾纏落去無結果,只會甲話A好,即想A,乙話B好,即想B,沒完沒了。選pn已經咁辛苦左諗右諗,選小學時點算?你嘗試再睇一次所有回應,諗下小朋友性格,小朋友學習最大利益為大前題,再理性分折下,不難有個決定比自己。希望幫到你。

回覆:ozoz 的帖子

我已經揀左了,多謝你意見

請問是討論康傑第二輪派信嗎?之前收左信話waiting 係咪即是唔收?

回覆:而家又有埋康傑offer,決定唔到綠茵定康傑~求意見

讀兩間pn? 小朋友咪無得訓妟覺,訓覺對小朋友好重要!唔好咁對小朋友啦!

回覆 hopegod 的帖子

有得瞓,食完飯瞓—個鐘(佢肯瞓的話),四點半後再瞓。因佢宜家都係四點至五點後才瞓,有時仲唔瞓。

咁佢宜家幾點起身?返學要早啲起身個喎

仲有你呢個鐘仲要同佢換下衫,洗下面,搞下東搞下西,到頭來可能只得幾個字時間

我揀左gf呀~冇緣同你bb做同學仔><

引用:回覆+hopegod+的帖子 我揀左gf呀~冇緣同你

原帖由 歐陽太 於 14-05-03 發表

我揀左gf呀~冇緣同你bb做同學仔><
No problem! 我相信綠茵都會係一間好既學校!

煩呀~我已經2揀左其一既同時~岩岩收到KLN迦南CALL WAITING><

回覆:歐陽太 的帖子

係吾係窩迦?

引用:煩呀~我已經2揀左其一既同時~岩岩收到KLN迦

原帖由 歐陽太 於 14-05-03 發表
煩呀~我已經2揀左其一既同時~岩岩收到KLN迦南CALL WAITING>
唔知你住邊頭?我一早放咗迦南am等康傑pm轉am,因為九龍塘真係遠

回覆:Aphrodite 的帖子

所以平靜落來鐵定gf

個人不太熟悉迦,唔清楚課程同教法,只係從朋友口中知道係一所有愛心學校。如果係咁,除非無offer或者個課程有特別吸引地方,否則,我選擇近屋企嘅愛心學校。我女兒去遠返學,只因為學校課程等等值得我去。

‹ 上一主題|下一主題