用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 而家又有埋康傑offer,決定唔到綠茵定康傑~求意見 ...
go

而家又有埋康傑offer,決定唔到綠茵定康傑~求意見

thx~~~

當初我都有lee兩個offer,一心唸住讀康傑,個人覺得康傑老師比較有愛心,而且多活動,好有heart既一間學校!因為我之後收到樂基offer,都要無奈放棄左康傑

回覆 HarrisWan 的帖子

咁以你所知康傑同綠茵邊間好??

回覆:而家又有埋康傑offer,決定唔到綠茵定康傑~求意見

我當初都係綠茵同康傑offer, 現在會揀康傑,我希望女女係一個有愛既環境學習。

回覆 歐陽太 的帖子

兩間都pm?

回覆 hopegod 的帖子

pm嗎?我仔都係~仲唸緊~今日先收到offer~綠茵已經交左2次錢,康話會陣間sd email俾我~~
請問我想知多d呀~你覺得康比綠有咩優勝之處??thx

回覆 Pollyowen 的帖子

係呀~~你咧???點揀好呀???

我都係選康傑,因為我都收到佢pm offer,綠茵就waiting,不過我見d 老師好似康傑nice好多

都係pm班!老實講我都係聽朋友既建議,大部分人既反應都係揀康傑,另外我所睇到既係老師超有耐心,我認為教小朋友先決條件係有耐心有愛心,然後幾次去交回條交錢都撞岩放學時間,我感覺佢地啲學生好有禮貌!啲啲都係我想要的!最後聽聞佢地課程深得黎又唔會太誇,學術上又ok!

引用:都係pm班!老實講我都係聽朋友既建議,大部

原帖由 hopegod 於 14-04-30 發表
都係pm班!老實講我都係聽朋友既建議,大部分人既反應都係揀康傑,另外我所睇到既係老師超有耐心,我認為教 ...
康傑嘅人真係好好,我去留位時都撞正放學,又call緊上校車,書記依然好有禮貌,對學生又友善。……但我今日收到樂基am,而家1516唔知點揀好

回覆 hopegod 的帖子

多謝你既意見

其實好睇個人要求,如果你要求語境好,一定gf , 相反你想間學校多活動,老師有愛心,可以揀康傑

其實講真學術同深淺方面比較~邊間會好D??我就係比較唔到哩點

我唸康傑好d,你會發現佢上年考直資既學校明顯比gf優勝 (你應該有資料起手, 因gf比offer你時佢比左佢上年派位資料,康傑都有資料比你), btw 我覺得康傑難入過gf.

你本身有幾多間OFFER??而家都揀左康傑嗎?^^

我有4間offer, 分別係gf,  浸信會榮光, 康傑同樂基^^最後揀左樂基

回覆:hopegod 的帖子

上次in康傑時,個老師好有耐性同愛心,所以一in完就好恨入。我覺得小朋友在有愛心的環境長大,重要過語境,何況康傑學術都唔差丫,係無普通話堂啫

咁你會點揀???

引用:當初我都有lee兩個offer,一心唸住讀康傑,

原帖由 HarrisWan 於 14-04-30 發表
當初我都有lee兩個offer,一心唸住讀康傑,個人覺得康傑老師比較有愛心,而且多活動,好有heart既一間學校! ...
我都係樂基同康傑。想問下您點解揀樂基呢?