用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 zenith kindergarten
樓主: Armami
go

zenith kindergarten [複製鏈接]

引用:Quote:Aprilbaby+發表於+14-4-28+17:57+同

原帖由 KittyMelody1 於 14-05-17 發表
何以見得間學校好紅? 我小朋友讀左咁耐都唔覺啊! 用家最清楚..
我都唔覺紅,讀咗一年最多都係交過一張國慶卡,未感受到到佢紅

引用:囡囡讀緊PN+老師嬸嬸都好好+學校有自己教學

原帖由 mable0901 於 14-05-17 發表
囡囡讀緊PN 老師嬸嬸都好好 學校有自己教學一套 囡囡講野唔叻 不過愈來愈進步
我覺得用家先真正知道 學校和 ...
我都有同感,我見仔仔個班主任都好有愛心,,由我同老師講我担心仔仔有語言障礙(因我個仔唔太講野,連健康院都唔合格),佢就立即同我跟進同注意仔仔的發展!同我個仔調位,等佢坐前d,又會教我點引導個仔講野,講真我自己做媽咪都覺得係老師身上學咗唔少!

引用:同埋,間學校好紅。 +

原帖由 Aprilbaby 於 14-04-28 發表
同埋,間學校好紅。
除左多負面新聞,間學校點紅?

回覆:zenith kindergarten

我囡讀在大半年老實真係唔覚有幾紅,好多時係人既偏見多d

引用:Quote:原帖由+mable0901+於+14-05-17+發表

原帖由 phoebechong1111 於 14-05-17 發表
我同意,仔仔讀緊PN班,除左比較貴之外,我無任何挑剔,仔仔本身超怕羞,自從返學校好活躍,勁鐘意返學,老 ...
非常同意。我仔是大埔N班,他唔肯講野的,兩歲半仲要返健康院做語言評估。上年9月足兩歲入學,自己個名都唔識,只講bb話,班主任好有心機教佢,每日要仔叫 她名,也要仔講自己名,到上學期完已有很大進步。中/英文、自理能力很好。老師,校護,姨姨都非常好,我很滿意。但因為太貴,和課程教深一年怕仔追不上,所以會轉學券幼稚園。我覺得一定要讀過先知適唔適合自己小朋友

我囡喺九龍塘 Zenith 讀過 pn, 同意上面家長講,學校真係唔錯,只係學費貴,但由於地點方便(近地鐵站)又多外藉老師,所以都算 value for money. 我囡好鍾意番學,又成日提住啲同學同老師,老師仲會打嚟同我講阿囡學校情況。有龍校收左阿囡所以轉,但其實超唔捨得。 我覺得Zenith 係好學校,嚟緊阿囝都會喺 zenith 讀 PN :)

辦教育,扮教育,向錢看。大把選擇不讀也罷。

老實私營機構講錢無可厚非,只係唔明點解Zenith 係其他人眼中都係衰姐

引用:老實私營機構講錢無可厚非,只係唔明點解Ze

原帖由 cl919 於 14-05-21 發表
老實私營機構講錢無可厚非,只係唔明點解Zenith 係其他人眼中都係衰姐
https://hk.news.yahoo.com/%E8%8B%B1%E8%97%9D%E6%9C%AA%E7%A2%BA%E5%AE%9A%E4%B9%9D%E6%9C%88%E9%96%8B%E5%AD%B8-%E5%BE%B7%E6%80%A1%E8%BD%89%E6%A0%A1%E7%94%9F%E6%81%90%E6%B7%AA%E4%BA%BA%E7%90%83-222011125.html
可能因為d人覺得英藝搶校冇品,搞到德怡學生半天吊,如比著你係德怡學生家長,咁你會點諗?

引用:我囡喺九龍塘+Zenith+讀過+pn,+同意上面家

原帖由 mamavio 於 14-05-20 發表
我囡喺九龍塘 Zenith 讀過 pn, 同意上面家長講,學校真係唔錯,只係學費貴,但由於地點方便(近地鐵站)又 ...
恭喜晒,好奇一問,邊間龍校收左你囡皃呀?

引用:Quote:原帖由+cl919+於+14-05-21+發表老實

原帖由 vincentchun 於 14-05-22 發表
https://hk.news.yahoo.com/%E8%8B%B1%E8%97%9D%E6%9C%AA%E7%A2%BA%E5%AE%9A%E4%B9%9D%E6%9C%88%E9%96%8B%E ...
congrats , 有龍校收真係開心

引用:我囡喺九龍塘+Zenith+讀過+pn,+同意上面家

原帖由 mamavio 於 14-05-20 發表
我囡喺九龍塘 Zenith 讀過 pn, 同意上面家長講,學校真係唔錯,只係學費貴,但由於地點方便(近地鐵站)又 ...
Congratz,有龍校收真係開心

引用:Quote:原帖由+cl919+於+14-05-21+發表老實

https://hk.news.yahoo.com/%E8%8B%B1%E8%97%9D%E6%9C%AA%E7%A2%BA%E5%AE%9A%E4%B9%9D%E6%9C%88%E9%96%8B%E ...
甘你覚得德怡自己有無責任?管理公司出完呢封信德怡個校長有無回應過?

引用:Quote:原帖由+vincentchun+於+14-05-22+發

原帖由 cl919 於 14-05-22 發表
甘你覚得德怡自己有無責任?管理公司出完呢封信德怡個校長有無回應過?

...
我覺得Zenith, 地主,德怡都有責任,我出個post只係想解釋返點解喺某d人眼中 Zenith 咁衰,冇意得罪 Zenith 及其用家

引用:我個仔都讀緊沙田,我都學得佢多負面新聞,

原帖由 Greenhouse009 於 14-05-16 發表
我個仔都讀緊沙田,我都學得佢多負面新聞,但沙田的老師真係不錯,我個仔仔日日都好開心返學,同埋進步唔少! ...
請問如果是超細b能否跟到課程?小孩英普語言能力如何?半日國際班或全日班小孩吸收能力分別大嗎?

引用:Quote:原帖由+cl919+於+14-05-22+發表甘你

我覺得Zenith, 地主,德怡都有責任,我出個post只係想解釋返點解喺某d人眼中 Zenith 咁衰,冇意得罪 Zenith ...

回覆:超班BB 的帖子

培正

mamavio 發表於 14-5-27 18:32
培正

我都有考 , 但唔收。。

Popo01 發表於 14-5-24 22:22
請問如果是超細b能否跟到課程?小孩英普語言能力如何?半日國際班或全日班小孩吸收能力分別大嗎?

…
我個小朋友係主流。所以我唔太知國際班係點, SORRY 我都答唔到你

我唔係用家,但對這間學校真係毋好感,我原本因為搬屋想安排阿仔插班讀沙田校K3,交左form, interview埋,個老師話阿仔Ok,應該毋問題,但要睇有冇位
我當時估佢地新校應該插K3實有位,個老師話睇有冇位應該係想比我感覺間學校好full.
咁我話Ok la, 有位就入,AM PM 都可以
點知等左一個月,音訊全無,我打電話搵番個老師又話佢今日唔係度,個聽電話嘅就話會同我follow up,事隔三個月我都收唔到任何電話或信,得唔得都應該有封信掛,我唔再追,因為我感覺呢間學校行政咁亂,我唔放心比阿仔係度返學

‹ 上一主題|下一主題