用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 小心選擇私人中心做密集式訓練
go

[學校] 小心選擇私人中心做密集式訓練

今天從朋友口中才知道上年被人欺騙,我仔有自閉症,於是找了樂x做訓練!过度老闆口才了得,於是報讀了他們密集式!之後個老闆又會游說參加小姐,加堂等!每月足足要交$12000!點知有同學仔媽咪同我說,大部份老師是沒牌,無訓練過就教小朋友!咁收我們咁貴學費,真是冇良心,欺騙我們家長血汗錢!

回覆:小心選擇私人中心做密集式訓練

我想知你個仔宜家情況如何?

依家讀S位,反而進步了很多,讀了短短二,三個月可以講簡單說話,自己飲水,做到除鞋襪褲等,之前讀了密集式成年,冇音,又唔肯飲水,乜都是老師捉手做!我仲記得個老世同我講,佢能力有限,讀S位都未必會理想,仲叫我每星期返去做導師訓練,好彩冇返去,咁比錢佢地上堂等於浪費金錢!所以如家長真的找私人做訓練,我覺得都是找有質數中心,否則浪費金錢,及我們小朋友學習宝貴時間!

回覆:fruit123 的帖子

讀邊間S位,thx thx

九龍區

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

你很醒,寫記号在尿片上,我蠢冇留意,應該我都供應不少尿片!一一

簽名被屏蔽

ic!真是辛苦,那你小明友仍是在這裡讀定已離開!

引用:ic!真是辛苦,那你小明友仍是在這裡讀定已

原帖由 fruit123 於 14-05-04 發表
ic!真是辛苦,那你小明友仍是在這裡讀定已離開!
我小朋友之前在另一間私人上密集只係下午2.5 hours 差唔多每日已經冇左3條片,我工人姐姐都懷疑中心有冇咁勤力幫我個仔日日換3次片,如果係仲弊,究竟有幾多時間係上堂呢。見過鬼怕黑,呢間私人密集我唔敢再上!

那間?邊區?

好得人驚.....咁唔老實!

是否油麻地X天教室?
朋友剛介紹給我, 我正考慮中, 不知是否同一間? 請告知! 感激!

fruit123 發表於 14-4-26 00:58
今天從朋友口中才知道上年被人欺騙,我仔有自閉症,於是找了樂x做訓練!过度老闆口才了得,於是報讀了他們 ...
是否油麻地X天教室?
朋友剛介紹給我, 我正考慮中, 不知是否同一間? 請告知! 感激!

fruit123 發表於 14-4-27 00:07
依家讀S位,反而進步了很多,讀了短短二,三個月可以講簡單說話,自己飲水,做到除鞋襪褲等,之前讀了密集 ...
請問是那間的S位? 我仔20個月, 正在輪侯...

LamMAMA 發表於 14-4-29 09:22
呢問樂x真係幾差
當年仔仔讀了兩個月,便轉另一間私人s學校
講真佢有d好的治療師,st,ot,pt有d真係好有經驗
我正在物色私人密集訓練給20個月囝囝, 請問你轉了那間好學校? 可否告知? 謝謝!

有無人知是否講緊位於九龍行的樂×教室呢?

我估係囉。 我仔讀緊。

引用:那間?邊區?

原帖由 fruit123 於 14-05-04 發表
那間?邊區?
你是問我嗎?油麻地sxxx