用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 身邊有冇朋友甲部成功?
go

身邊有冇朋友甲部成功?

回覆:身邊有冇朋友甲部成功

我個女啱啱放學返黎,話唔知邊度收到風,全大埔區得十二個係甲部入校㗎咋,叫我填咩都得喎(大家當然唔好盡信啦,純粹路邊社)

引用:我個女啱啱放學返黎,話唔知邊度收到風,全

原帖由 fionakong2008 於 14-04-25 發表
我個女啱啱放學返黎,話唔知邊度收到風,全大埔區得十二個係甲部入校㗎咋,叫我填咩都得喎(大家當然唔好盡 ...
佢話我咁緊張甲部,跟本係癈嘅

我識人呀,Band 1尾女仔甲部入上智(自行無得in  乙部佢無得揀,肯定甲部入)。……不過既然有甲部,就一定有人係甲部入咖啦(人少D之嘛),唔通你以為甲部那些位係政府呃人?(好似買雪糕會抽中歐洲機票那些?

今日有家長會,我女班主任話唔計留級生既位and自行既位,有百分之10比甲部,仲有百分之90比乙部,所以一定有人係甲部成功

甲部得極少位, 今年約只有7~8個位, 除非存心跨區, 甲一揀跨區A校, 乙部不能填,  如果中了就一定是甲部收的, 但係咁對乙一那間來說就少了一次抽獎機會,真的好少有人為咁搏。
我甲部都填本區校, 同乙一是同一間, 所以就算入左也不知是甲部時收了or乙部抽時收的。

我朋友個仔上年甲一入咗喇沙

其實等如問有冇人中過六合彩頭獎!

都會有人中嘅,未輪到自己之嘛!不過唔填就一定唔會中囉。

想增加甲部的勝算,可以揀每個組別中的較冷門的學校。舉個例,band 1同學就更係多數會揀1A學校啦,只有咁樣才不致於阻礙搏乙部的學校。因此嗰d band 1C學校就會冇咁多人揀。其次再考慮區份的問題,雖同是1C學校,比例上九龍城區的一定會比西貢的多人揀。
:verycold: :verycold: :verycold:

咁買六合彩當然想中埋個 jackpot,搏返間 dream school 都好正常吖,good luck