用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 報小—的相片要側身影嗎?
go

報小—的相片要側身影嗎? [複製鏈接]

2    0    0    0

回覆:MZ1488 的帖子

不一定。但我有,因覚得靚D

回覆:報小—的相片要側身影嗎?

我都係

回覆:Teresa 的帖子

咩一舊舊雲?點側身?唔明

MZ1488 發表於 14-4-25 13:00
如題,側身影?背景係—舊舊雲果d?
我家姐個仔都係咁影,唔算好貴,幾靚! 我原本都打算帶個仔去影,後來自己用相機影,冇側身,好好笑容而且有少少大頭相feel,我覺得好Q ,之後就用左呢張

引用:咩一舊舊雲?點側身?唔明 +

邊度可以影?

我個仔穿校服影相, 佢有側少少身坐, 佢的校服好彩色繽紛, 所以用了淨色background.
出嚟的效果好滿意.

引用:咩一舊舊雲?點側身?唔明 +

原帖由 hidy88 於 14-04-25 發表
咩一舊舊雲?點側身?唔明
去影樓影,背景有啲花紋,側身,好似笑得好自然那種照片,外國好多人學生相/影畢業相都係咁。我覺得雖然好似好靚,但其實好假,我寧願用番正面的相片,或者在室外影的生活照。

Potato001 發表於 14-4-26 15:13
去影樓影,背景有啲花紋,側身,好似笑得好自然那種照片,外國好多人學生相/影畢業相都係咁。我覺得雖然好 ...
我想只係正面照片,普通數碼相,平靚正。

我女果張係快圖美,好typical的學生相。學校收幾千份表,無大分別。

That's very true, a nice photo might not be important for the first stage of the interview.
However dreaming if my kid got the luck and stayed until the last round of interview, and if there is a possibility that my kid got the same mark as other kid, then I would hope this decent photo can help him to be picked by the principle.

回覆:報小—的相片要側身影嗎?

我小朋友啱啱影左,出黎感覺有自信d,不過真係有少少假… 我影果間我覺得貴,但係朋友介紹,費時周圍再揾了。不過又真係幾專業既(可以氹到我個怕羞仔笑得燦爛)

回覆:twllc 的帖子

請問你去那間影相呢? 謝謝 !

引用:如題,側身影?背景係—舊舊雲果d? +

‹ 上一主題|下一主題