用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 東區band2生選衛理是否機會很微
樓主: tung
go

東區band2生選衛理是否機會很微 [複製鏈接]

引用:回覆+NO.1YUET+的帖子 我以前未嫁時住係小

原帖由 anna_gigi 於 14-07-16 發表
回覆 NO.1YUET 的帖子

我以前未嫁時住係小西灣, 嫁出去住過鰂魚涌, 沙田, 現住藍田, 但我的小朋友都在東區 ...
我仔好中意中基,我又覺得近唔洗搭車,但身邊有唔少人同我講中基校風麻麻攪到我都心大心細。
老師覺得仔可膊大抽獎去張祝珊,我同仔都唔like 我怕辛勞,仔唔想咁遠,都諗緊婦女會同民生。。唉,好鬼煩。

又怕中基學生資源太充足,我地就算讀都要申請學費減免,好怕仔會比下去,影響心情

Rebeccasinyy  大仔中基升F2,不多雜費亦不覺dis   發表於 14-8-8 12:15

patpat234 發表於 14-8-5 03:31
我仔好中意中基,我又覺得近唔洗搭車,但身邊有唔少人同我講中基校風麻麻攪到我都心大心細。
老 ...
我參觀了兩次學校,覺得中基有很多活動,學生也很主動,我不認為中基校風麻麻。

王家爸爸 發表於 14-8-5 09:35
我參觀了兩次學校,覺得中基有很多活動,學生也很主動,我不認為中基校風麻麻。 ...
中華基金中學應該校規好嚴, 校服不準過長或過短, 眼鏡架不可過粗, 校風應該好好

王家爸爸  同意  發表於 14-8-6 12:37

回覆 anna_gigi 的帖子

anna gigi, 想問下你如果藍田循道衛理小學同鰂魚涌嘉諾撒小學, 你會選擇邊間?  謝謝! 急......

回覆 rabbitann 的帖子

rabbitann

當然揀鰂魚涌嘉諾撒小學啦!

各位升上衛理中學中一生,祝學校生活愉快, 適應更快
‹ 上一主題|下一主題