用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 陳守仁2015-16 小一入學安排
樓主: silvia_ng
go

陳守仁2015-16 小一入學安排

去到人地學敕都叫自己陳老師?!

引用:去到人地學敕都叫自己陳老師?!+

原帖由 2kidspa 於 14-05-03 發表
去到人地學敕都叫自己陳老師?!
我打個佢手機,佢留言都係話陳老師的

反正果邊肯定只得parents helper 當值,如果你唔信,都冇野補充了

不要唔會, 我不是不相信, 奇怪這樣稱謂吧了.  難怪有些家長一臉迷妄, 好像認不得她, 但他們的小孩又識她.  

我有家人都是做老師的, 在外邊小朋友知佢職業的, 見佢都叫佢X老師 (even 佢地不是他的學生), 所以做開老師的, 自己叫自己咩老師都好正常.   

我見CP1都全是parent Helper, 就算是外國人都是parents,  有些是之前做開helper識的, 所以應該真係冇TSL 老師..

回覆:陳守仁2015-16 小一入學安排

有時,一件事可能唔同人有唔觀點。平心而論,果日無論學生,家長,老師由朝做到黑,加上visitor好多,我都有教導我仔老師給你什麼顏色綿花糖都不要挑剔了,因為人哋已經好忙了,這樣會加重人家的工作量的。不喜勿評,因只是我個人教仔方法。

ssskwan  Like  發表於 14-5-3 12:46
ssskwan  Like  發表於 14-5-3 12:46

回覆:smellycat 的帖子

Like

回覆 smellycat 的帖子

同意,有棉花糖及爆谷換是意外的收穫,工作人員都非常忙碌。十分感謝學校讓孩子們在離開學校之前都可以獲得這些美味的紀念品,不要挑剔了。