用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 Reject後再叩門直資
go

Reject後再叩門直資 [複製鏈接]

如之前申請過既直資被reject, 7月再去叩門, 機會有幾大? 學校會否有之前interview 之 record? 會否因之前reject而影響叩門?
   0    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

點解要等7月, 而家一直叩啦 (除非你想繼續抽獎)

黃巴士    發表於 14-5-3 17:08

Charlotte_mom 發表於 14-4-24 10:46
點解要等7月, 而家一直叩啦 (除非你想繼續抽獎)

而家已經有得叩咩?

唔係要等到7月先知有無叩門位咩?

醒目開學勳章 王國長老

註冊左學位都可以取消, 音樂椅遊戲一直繼續, 你唔叩, 大把人繼續叩呀, 學校有位就會收人點會等到7月, 快D努力D

Charlotte_mom 發表於 14-4-24 11:55
註冊左學位都可以取消, 音樂椅遊戲一直繼續, 你唔叩, 大把人繼續叩呀, 學校有位就會收人點會等到7月, 快D努 ...

ok, 打去直資問下而家有無得叩, 請問其實校會否有之前interview reject之 record?

學校會否自己call reject咗學生後補先?

學校通常會保留一些後備生, 有位就通知那些後備生, 如果reject了, 要看看貴子弟之後成績有沒有進步, 否則機會不大

王國會長

引用:如之前申請過既直資被reject,+7月再去叩門,

原帖由 loklok0104 於 14-04-24 發表
如之前申請過既直資被reject, 7月再去叩門, 機會有幾大? 學校會否有之前interview 之 record? 會否因之前re ...
如果有見過學校認為ok但offer 唔到位,應該係會放左waiting list. 如果直接reject 應該同佢地要求有大出入或唔怕冇人讀,再叩機會不大。當然一試無妨,申請過的記錄一定會有,會唔會翻查係另一回事。

我反而是直資收咗無去註冊, 如果派得唔好, 或自行唔收,
都想去叩番
[URL=http://www.upload-image.org][IMG]http://www.upload-image.org/img/b7b0b24b3c414187393fd33c9fbeab15/new33.gif[/IMG][/URL]

請問邊間?

回覆:Reject後再叩門直資

我仔係reject , 但因為好想入,所以打去再問如reject 咗可唔可以re-apply, 當時學校回應可以,但之前record 會delete, 結果成功係第二輪收生入到。如好想讀,快打去問下仲收唔收生。

回覆:lu-ka 的帖子

打咗一間話宜家唔收re~apply,只可放榜日跟大圍叩門,學校亦唔會跟番applied過嘅記錄。:

引用:+本帖最後由+grace_xian+於+14-4-25+11:16+

原帖由 grace_xian 於 14-04-25 發表

我反而是直資收咗無去註冊, 如果派得唔好, 或自行唔收,
Same case. 唔知reject過仲有冇機會收番呢?有冇人有類似經驗?

‹ 上一主題|下一主題