用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人最后選了南豐綠茵而放棄Think的offer? ...
go

有無人最后選了南豐綠茵而放棄Think的offer? [複製鏈接]

有無人最后選了南豐綠茵而放棄Think的offer?

1    0    0    0

回覆 Greensofa 的帖子

我個case係之前在Think 讀 N 班,原來一大個室成3,4組小朋友,每組十幾人,感覺好亂。而且係得一個外籍老師共用,於是下學期轉去南豐讀下午班,覺得老師湊BB有心機好多,同外籍老師真係多左時間相處,BB對英文反應明顯吾同,起碼英文同普通話老師都好清楚BB。最初擔心BB適應吾到外語至揀Think, 因他們是廣東話老師做班主任,原來BB根本無問題....攪左一大餐!

我有一疑問:南豐綠茵的樓梯很高很長,看似很危險;你是現成用家,請問可否分享下你的體驗呢?謝謝。

引用:回覆+Greensofa+的帖子 我個case係之前在T

原帖由 sumxhui 於 14-05-06 發表

我個case係之前在Think 讀 N 班,原來一大個室成3,4組小朋友,每組十幾人,感覺好亂。 ...
想知南豐N班三十人一班,小朋友易病嗎?只有兩位老師一齊上課嗎?

sumxhui 發表於 14-5-6 02:26

我個case係之前在Think 讀 N 班,原來一大個室成3,4組小朋友,每組十幾人,感覺好亂。 ...

我看南豐綠茵的樓梯又長又斜,看似很危險的;請問sumxhui家長,以你用家的角度,可否分享下你的體驗呢?

回覆 Evachau 的帖子

佢地有幾組N班,但在同一課室,變相好多人! 英文老師共用,相對無GF甘多時間講英文。我之前係Think問英文老師問題,佢都未認得我小朋友,所以英文無咩進展。
但入GF後,佢成日亂講一通,但表達到,鍾意睇明珠台,對英文好有興趣!

回覆 Candicemlw 的帖子

樓梯初初我都驚,但返放學老師幾個幾個拖,我覺得OK!

引用:回覆+Evachau+的帖子 佢地有幾組N班,但在

原帖由 sumxhui 於 14-06-10 發表
回覆 Evachau 的帖子

佢地有幾組N班,但在同一課室,變相好多人! 英文老師共用,相對無GF甘多時間講英文。我 ...
Thx for sharing

回覆 sumxhui 的帖子

多謝回覆解答~
‹ 上一主題|下一主題