用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 徵求意見:九龍城區BAND2尾BAND 3頭男仔
go

徵求意見:九龍城區BAND2尾BAND 3頭男仔

各位家長好~ 我的小朋友係喺九龍城網的,雖然小學係比較深,但以學內的成績被老師定為BAND 2尾BAND3頭的邊緣人,本來都打定輸數,但老師向我提議可以揀一間英中,我自己都覺得好奇怪,想問一問各位家長們的意見,又或者會唔會有邊幾間BAND 3學校校風比較好,可以分享一下嗎?
升中揀校真係令人好苦惱

elbar  唔通係 嘉道理   發表於 14-4-22 16:37

引用:各位家長好~+我的小朋友係喺九龍城網的,雖

原帖由 kjj2sindy 於 14-04-22 發表
各位家長好~ 我的小朋友係喺九龍城網的,雖然小學係比較深,但以學內的成績被老師定為BAND 2尾BAND3頭的邊 ...
是否可能你小朋友係英文方面較優,所以老師推介英中?請問有否分享告知邊間英中?

回覆 loklok0104 的帖子

老師冇直接提議邊間,只係覺得我地應該搏一搏

elbar  乙部或試 1.銀禧/陳瑞祺 2.培正 3.胡兆熾 4.鄧鏡波    發表於 14-4-23 09:14
elbar  或一搏 首選 銀禧/陳瑞祺   發表於 14-4-22 19:09

回覆 kjj2sindy 的帖子

我諗系講b2有開英文班嘅學校,好多都有開如何官,陳端祺等等

引用:回覆+kjj2sindy+的帖子 我諗系講b2有開英

原帖由 chrischeung 於 14-04-22 發表
回覆 kjj2sindy 的帖子

我諗系講b2有開英文班嘅學校,好多都有開如何官,陳端祺等等 ...
陳瑞祺仍然屬英中

全英班?

引用:回覆+loklok0104+的帖子 全英班?

原帖由 chrischeung 於 14-04-22 發表

全英班?
Sure!

全英b2政府學校較小見