用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 黃大仙區唔收本區叩門生,band2生點揀?
go

黃大仙區唔收本區叩門生,band2生點揀?

之前新聞話黃大仙區校長有共識,唔收本區叩門生.  我一路都冇諗住誇區,冇留意他區學校....萬一真係派得唔好,band2尾男生點揀?

elbar  或首選 孔仙洲   發表於 14-4-19 15:38

CPLau129 發表於 14-4-19 15:27
之前新聞話黃大仙區校長有共識,唔收本區叩門生.  我一路都冇諗住誇區,冇留意他區學校....萬一真係派得唔好, ...
派位乙部如選 1.孔仙洲 2.彩虹天主教 都是不錯學校 和 機會甚高  

我中意培敦和永光.  希望入到.  我擔心派得唔好唔知叩門叩邊間....

opclk  last 叩勞工子弟  發表於 14-4-19 20:47

引用:我中意培敦和永光.++希望入到.++我擔心派得

原帖由 CPLau129 於 14-04-19 發表
我中意培敦和永光.  希望入到.  我擔心派得唔好唔知叩門叩邊間....
如首選 培敦 都有機

回覆 CPLau129 的帖子

自行時我選左永光,面試前有個講座,校長話今年自行收左345張表,我聽到都暈得一陣陣!
我仔B3頭,我都頭痛緊乙1博永光的話,會唔會好渺茫!

CPLau129  培敦都收左三百幾張表. 一樣咁難入!  發表於 14-4-24 11:56
elbar  或一搏 培敦   發表於 14-4-20 10:53

puiyinmama 發表於 14-4-20 10:17
回覆 CPLau129 的帖子

自行時我選左永光,面試前有個講座,校長話今年自行收左345張表,我聽到都暈得一 ...
永光近年都係band 2 生熱門學校, band 2 生 排 乙1都唔一定入到

引用:Quote:puiyinmama+發表於+14-4-20+10:17+回

原帖由 elbar 於 14-04-20 發表
永光近年都係band 2 生熱門學校, band 2 生 排 乙1都唔一定入到
其實band 2有不少選擇,band 2頭,中嘅小朋友不會選永光第一,所以band 2尾是有機會的

引用:Quote:原帖由+elbar+於+14-04-20+發表永光

原帖由 Zywx 於 14-04-20 發表
其實band 2有不少選擇,band 2頭,中嘅小朋友不會選永光第一,所以band 2尾是有機會的

...
派位同 Banding 冇分 頭中尾, 機會均等

回覆:elbar 的帖子

各位想問下以下三間怎樣排?
文理,敦x,永光?永光是2a的嗎?