用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 深水埗男仔band1頭請問點揀?
go

深水埗男仔band1頭請問點揀? [複製鏈接]

深水埗男仔band1頭請問點揀?
   0    0    0    0

深水埗band 1男仔穩陣選校唔係銘賢就長天,邊仲有得揀

長天係1C,會唔會唔甘心先!

銘賢當然係band1頭男仔首選,但如果舊年我仔係呢個網的話,
我會擺九華第一。

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

奥脫福 發表於 14-4-19 04:10
長天係1C,會唔會唔甘心先!

銘賢當然係band1頭男仔首選,但如果舊年我仔係呢個網的話,
太冒險了:銘賢有76個位,九華只能有2個位,如果有超過2個隨機數比你小的人選九華,就大件事。

王家爸爸 發表於 14-4-19 11:51

太冒險了:銘賢有76個位,九華只能有2個位,如果有超過2個隨機數比你小的人選九華,就大件事。 ...

所以我講明呢個係我的個人選擇。如果觀塘網有得放九華,我地都會咁做。

當然我都好懷疑深水步有幾多人會放九華在乙一。

王家爸爸  我也喜歡兩間華仁。    觀塘好的女校多,好的男校少。男生選擇困難。   發表於 14-4-19 13:23

王家爸爸  我也喜歡兩間華仁。    觀塘好的女校多,好的男校少。男生選擇困難。   發表於 30 秒前

所以區內男仔咪爭黎爭去咪聖言同觀瑪囉!另外果間「十三人爭一個位」的「英中」,唔通真係
物以罕為貴?!如果在九龍城,呢間「英中」都唔知入唔入到十大!

王家爸爸  非常同意   發表於 14-4-19 13:32

回覆:深水埗男仔band1頭請問點揀

前年,我個仔第一志願是LS,第二志願是聖芳濟,最後派聖芳濟。

引用:前年,我個仔第一志願是LS,第二志願是聖芳

原帖由 andrewwcng 於 14-04-19 發表
前年,我個仔第一志願是LS,第二志願是聖芳濟,最後派聖芳濟。
嘩,深水埗區聖芳濟得2個位都中第二志願,不過真係好搏第3志願有無穩陣番一些?

第三志願是銘賢。

係無機!校長叫我個仔頭幾個志願全部選Band1,深水埗邊有咁多Band1學校!

深水埗區對Band 1男仔不是一般的差,是極差。

可選的就只有銘賢、,長天、黃棣珊,再數下去已經到非全英中的瑪利諾神父,或是他區中學,前三者加起來就只有192個非保留位,而卻有1119個Band 1生(男女合計),形勢真是險峻。
‹ 上一主題|下一主題