用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問地址要幾時報, 因為想搬屋, 但要抽中學.... ...
樓主: sarali
go

請問地址要幾時報, 因為想搬屋, 但要抽中學....

引用:中一,+如果我家姐會湊我女,+那點報+???+

原帖由 sarali 於 14-04-17 發表
中一, 如果我家姐會湊我女, 那點報 ???
請問本身是甚麼區?想轉去哪區?

回覆 sababy 的帖子

我想由荃灣轉去沙田

回覆:請問地址要幾時報, 因為想搬屋, 但要抽中學....

囝而家六年級,係2013年11月份搬,12月份由學校西貢區轉觀塘區,因問過老師ok先敢轉,最怕會跌band!最遲3月!

回覆:MariaTsui 的帖子

請問是否要哂水電煤的地址證明?  教育局會查核嗎?

sarali 發表於 14-4-17 15:06
中一, 如果我家姐會湊我女, 那點報 ???

小朋友既父或母,同你家姐上民政署宣世,要各簽一份文件,你家姐要承諾照顧你既小朋友,而最後交返張承諾紙同,有你家姐名既水,電或媒既信id copy回校,待批准,不過要攞咩文件去宣世就要問返有啦,始終都成幾個月,驚有講錯,不過過程好快,而張宣世紙只須等10分鐘到

kayeetoby 發表於 14-6-14 06:41
小朋友既父或母,同你家姐上民政署宣世,要各簽一份文件,你家姐要承諾照顧你既小朋友,而最後交返張承諾 ...
Thank You !!! ^^

引用:請問是否要哂水電煤的地址證明?++教育局會

原帖由 HJ6153 於 14-06-14 發表
請問是否要哂水電煤的地址證明?  教育局會查核嗎?
是但一樣都得。至於你問會唔會查?真係好難答,因為未試過、見過、聽過唔等如唔會。就算自己試過比教局查,又唔等如你又會比人查。一係問返教局!

唔喺連升中都想借地址嘛?

Yanamami 發表於 14-6-20 23:06
唔同連升中都想借地址?
查到咪大鑊....

會check,我亞仔有2個同學仔唔批,咁當然我唔知佢申請時係借地址定轉監護人啦