用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 智能評估 六歲脾氣差, 情緒大, 專注力弱, 成績差
樓主: hellohelloruby
go

六歲脾氣差, 情緒大, 專注力弱, 成績差  

HappyCheerBaby 發表於 14-10-6 11:25
回覆 hellohelloruby 的帖子

我朋友試過咁情況,大叫,唔合作,打同學,阿仔日日比老師罰。後來,佢搵社工 ...

個社工邊區架(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

HappyCheerBaby 發表於 14-10-6 11:25

我朋友試過咁情況,大叫,唔合作,打同學,阿仔日日比老師罰。後來,佢搵社工 ...

我女今年5歲都有 脾氣差 打人大叫,請問可否介紹比我呢?

allung 發表於 15-5-29 10:22

我都有同樣情況, 妳解決到問題未? 可否分享一下.

我都有咁嘅情況,因為我係單親家庭,又要照顧佢,但佢就成日同我玩 對抗,唔合作,我就個個星期都比佢激到喊左出嚟,搞到成個人好似有精神抑鬱咁好辛苦。

annie0517 發表於 16-4-16 12:05
其實坊間,有很多游戲治療師,我女最初係因為過渡活躍而做,對過渡活躍我覺得幫助不大,但消除負面情緒真係 ...

謝分享,可以pm我有關資料嗎?唔該曬(emoji)

請問可否pm更多資料比我,thx

請問可否都給我有關資料,我都有這方面問題,煩請pm 我!謝!

請問可否pm更多資料比我,thx

可否pm我,thx

回覆 HappyCheerBaby 的帖子

請問可俾資料我嗎?謝謝你

Pm,謝謝

PM,thx