用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 喇沙小學 唉! 小朋友是B3生, 升中唔知點選學校好?
go

唉! 小朋友是B3生, 升中唔知點選學校好? [複製鏈接]

有沒有以往喇小B3生的媽媽可以提供選校方法或資料?

有沒有同學仔也可升讀B2學校?

謝謝!

0    0    0    0
[img align=right]http://www.uwants.com/customavatars/1335663.gif[/img]

貢獻勳章

回覆:迪迪洛洛媽媽 的帖子

check pm

回覆:joemyt 的帖子

我都想知,可否pm埋我呀

回覆:唉! 小朋友是B3生, 升中唔知點選學校好

我都想知,可否pm埋我,thx

貢獻勳章

我唔係專家, 我只係用家. 縱使我介紹的學校未必適合, 但都希望大家喇沙仔互相幫忙, 互相鼓勵.

我當年中途加入喇沙大家庭, 都係一舊雲, 全靠呢度無私奉獻的媽媽, 我先可以解決問題. 今日你地有問題, 亦即係我的問題.

大前題係唔好灰心, 唔好洩氣.  Band 3 學校一樣有人入大學. 大家繼續努力!
何況我地 Band 3未必會比人地 Band 2 差 !

回覆:唉! 小朋友是B3生, 升中唔知點選學校好?

我都想知,可否pm埋我?謝謝!

唔該joemyt!

我諗大家都好似我咁徬徨, 真係好擔心! 希望大家互相勉勵。
[img align=right]http://www.uwants.com/customavatars/1335663.gif[/img]

大家互相勉勵!

貢獻勳章

回覆:ha8mo 的帖子

如果識游水踢波唱歌,就唔駛咁惆悵啦!ha8mo,  比D 實際的意見仲好,唔好周圍"辣" 啦!

通常每年有幾多個喇小生過到馬路, 順利升上書院?

引用:如果識游水踢波唱歌,就唔駛咁惆悵啦!ha8m

原帖由 joemyt 於 14-05-30 發表
如果識游水踢波唱歌,就唔駛咁惆悵啦!ha8mo,  比D 實際的意見仲好,唔好周圍"辣" 啦!

...
游水踢波唱歌要到乜程度先有機 ? 考完試中學樂團指揮好似會到小學選人。

貢獻勳章

特異功能我認為要去到全港學界攞牌, 中學校隊加埋你就如虎添翼嗰種啦!

但呢類同學會比其他人辛苦, 因為佢地要兩邊兼顧. 日日要加操(強項), 再加上本身成績可能唔係咁標青, 學業又要補課. 所以我唔會羨慕佢地, 真係比人付出 double !
‹ 上一主題|下一主題