用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼兒園 各位SPN家長們。。。
樓主: aralelo
go

各位SPN家長們。。。 [複製鏈接]

如果我想報spn 嘅K1, 但我囡囡係10月bb, 係咪冇機會?

回覆 philnmena 的帖子

SPN 不是分K1,K2,K3,你是指spk嗎?SPN 分N1,N2,N3,N4, N2 等於出面的K1,N2插班,應該仲係只接受N1申請過的小朋友
10月要做超大b申請SPN和SPK

我女女15年出世。我是發夢都想女女入到spn既媽媽。我自幼在天主教學校長大。同埋聖保祿修院既修女充滿愛令我覺我女女在呢個環境長大一定會做到我對佢既期待成為有一個有教養既小朋友。大家前輩唔好對我地失望啦。我每日都好努力爬文。我自己是因為知道spn是好錫小朋友既學校我先對佢咁有興趣。我只是教友。但無人事關係既。我知道呢個是夢想。希望可以實現

引用:我女女15年出世。我是發夢都想女女入到spn

原帖由 lshakhak 於 16-01-23 發表
我女女15年出世。我是發夢都想女女入到spn既媽媽。我自幼在天主教學校長大。同埋聖保祿修院既修女充滿愛令 ...
加油喔,主佑

引用:真的不吐不快…… 大家有沒感覺到,点解今

原帖由 aralelo 於 14-04-16 發表
真的不吐不快……

大家有沒感覺到,点解今年只會有人問SPN上唔上到小學,係咪直升,係咪一條龍,点解教得 ...
其實我都想知在學校是否能睡覺?老師有沒有愛心?

回覆:dreamdream081 的帖子

不用擔心,小朋友喺學校絕對瞓到覺,同埋老師好有愛心!

引用:+本帖最後由+Eskridge+於+15-5-21+11:39+編

原帖由 Eskridge 於 15-05-13 發表

回覆 kazakaza 的帖子
thanks very well info especially for baby boy

妳地好吖,呢個係我第一個post,有D緊張添😅
我個女係n1後備生,之後都有去信求n2插班但無回應...
我朋友D女之前響大埔spn讀,我幫佢地補普通話時見到佢地響屋企嘅表現同對學校嘅評價,所以都好認同間學校架(有活生生嘅例子麻☺️),所以更加想個女入讀😤,因為教學手法真係match佢地既理念。
我嚟緊都會幫仔仔報,所以妳地嘅分享同鼓勵真係好重要架,多謝曬☺️

回覆 mamalovecheese 的帖子

你好!你要加油!信有keep住寫嗎?你是報spn定spcn?

n1 面試後總共寫左三封。是否要繼續寫?
唔知機會大唔大😔我報大埔spcn 的
‹ 上一主題|下一主題