用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼兒園 各位SPN家長們。。。
樓主: aralelo
go

各位SPN家長們。。。 [複製鏈接]

引用:多謝各位有心既家長,+無論係唔係用家都好,+

原帖由 323 於 14-04-17 發表
多謝各位有心既家長, 無論係唔係用家都好, 好開心見到有咁多真心喜歡spn既家長

呢兩年出生率高左,  ...
我到今日仲係望咗封waiting email好多次,希望唔係真實⋯(好儍的想法)⋯不過我唔會放棄,會像我媽媽當年努力不懈地令我倆姊妹成為Paulinian一樣,希望真有奇蹟降臨女兒身上!

回覆:moonisland 的帖子

好多謝有咁多有心人出現,我其實唔係一定要家長不問升小的事,但只是有感某些家長在其他forum説到SPN教得咁淺,報讀只為上小學,真的。。。

有時我又會諗,是否清楚了解過學校的資料內容、教學模式,覺得合意才報名?点解apply了才説不認同學校教得淺?和買股票也是相同道理,是否要了解那隻股票才買是對,還是聽其他人説的小道消息跟風去買才是對呢?

回覆:aralelo 的帖子

太抱歉,但我真的不能苟同報左先,入了圍才去“更”了解學校這個方式吧~

Doyoobi 發表於 14-4-17 19:26
我到今日仲係望咗封waiting email好多次,希望唔係真實⋯(好儍的想法)⋯不過我唔會放棄,會像我媽媽當年努 ...

努力呀, 你一定得

aralelo 發表於 14-4-17 20:24
太抱歉,但我真的不能苟同報左先,入了圍才去“更”了解學校這個方式吧~

...

我都係越了解, 越鍾意, 越想入到

Doyoobi 發表於 14-4-17 19:26
我到今日仲係望咗封waiting email好多次,希望唔係真實⋯(好儍的想法)⋯不過我唔會放棄,會像我媽媽當年努 ...
努力加油!

回覆:Doyoobi 的帖子

Doyoobi, 我好明白你心情, 因為我同你一樣,個email睇左好多次,每次睇都好希望自己係睇錯左,我收到個一刻其實我真係好想喊架,由我報名既第一日我其實係預左機會係好細,但唔知點解當收到既時候會係咁傷心,心情咁低落...但我係唔會放棄架...我都真係好衷心咁恭喜有得in既家長,雖然自己未有依個機會,但都好登你地高興架,我相信有一日我地會成為同學...我亦都好感謝每一位前輩俾到咁多意見同經驗我地,對我地真係好有用女弓木大月幫助!

其實現在考幼兒園係好難,少不免都會魚翁撒網,但先前都會睇女兒的特質、自已對作教育的要求,先報考學校,但我相信,不是最適合的,學校都不會選,但感謝前輩們一直對學校的分享,讓有心人都能了解學校的情況。

回覆 Doyoobi 的帖子

ADD OIL LA

原來我比自己想像中還要喜歡spn, 過了這麼多天還是十分失落。 Waiting letter 收過,卻沒有像spn 的強烈感覺。其實明知機會很微, 卻幻想真的有奇跡! 是女還有原因為了一條龍, 我的是仔...哎呀, 為什麼呢?   希望真的有奇跡!

回覆 moonisland 的帖子

spn既老師真係好錫小朋友, 努力啦, 希望大家都有機會成為同學

回覆:moonisland 的帖子

我都好希望有奇蹟發生係我個囡同你個仔同埋其他waiting既家長身上!我同你一樣從未如此咁失落咁唔開心架!

引用:我都好希望有奇蹟發生係我個囡同你個仔同埋

原帖由 littleduck0911 於 14-04-24 發表
我都好希望有奇蹟發生係我個囡同你個仔同埋其他waiting既家長身上!我同你一樣從未如此咁失落咁唔開心架!: ...
我都好失落希望大家有緣在spk 見。也祝福有interview 機會的小朋友順利過關

回覆:各位SPN家長們。。。

多謝323、stinkyrabbit111、littleduck911、rosebb嘅鼓勵!好好好希望可以同妳們和其他深愛SPN嘅家長能在此愛心滿滿的校園一起成長!我會同囡囡一齊加油!

幫手加D正能量, 大家加油

回覆:323 的帖子

多謝323既正能量! 你都要加油努力,你同你b都會面試成功架!希望我地有機會做同學仔,閒時出來tea一tea一齊等接放學

回覆:各位SPN家長們。。。

雖然我女都冇得in, 但真心多謝家長們嘅無私分享,希望將來大家有機會於spn相遇吧!

貢獻勳章

引用:幫手加D正能量,+大家加油

原帖由 323 於 14-04-27 發表
幫手加D正能量, 大家加油
加油呀!

[img]http://forum.baby-kingdom.

我都好少在這裡發言,每次都係睇多,不過好想給你們多一點正能量和希望!!我都是百無人仕,女兒成功N2插班,大家不要灰心,繼續努!!!!

muibaby 發表於 14-9-18 11:04
我都好少在這裡發言,每次都係睇多,不過好想給你們多一點正能量和希望!!我都是百無人仕,女兒成功N2插班, ...
好耐無見, 原來成功插班, 恭喜晒
‹ 上一主題|下一主題