用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 派了e位,要唔要成日請假上堂?
go

[學校] 派了e位,要唔要成日請假上堂? [複製鏈接]

囝囝剛派了e位,9月開始返半日上午PN班(有i位學校,得上午或全日,阿囝讀普通位),會唔會難就時間,要成日請假上堂?
   0    0    0    0

阿仔眼神弱,唔鐘意就唔望人,鐘意就望,未識講野,無咩單字,小肌肉欠靈活,指令和認知差,大肌肉就無問題。

回覆:legolas625 的帖子

我仔讀S位前,上午幼兒園+E位。

E位盡能就我小朋,安排治療堂係下午。我仔3T+特殊幼兒導師(PST)堂都要上。平均每星期返三節,每節一小時,有時會星期一下午兩節(OT+PT),星期四就PST一節,咁就一星期請兩個下午假就得。

入了S位最好,返全日,上堂次餘,咩T都有齊。

回覆:派了e位,要唔要成日請假上堂

e位導師會盡量就,我個仔讀全日,就會有機會早走/遲返。

唔遊過去係個人選擇。不過我唔係雞,殺我黎警猴就好過份。我唔覺我需要對b6有幾好囉

回覆 legolas625 的帖子

我仔係有 I 位幼兒園讀,都上緊 EETC 都係一星期請兩日下午去.

回覆:派了e位,要唔要成日請假上堂

通常e位都會就你時間,反而大人就要預請假同佢上堂。因一定係閒日,唔會比星期六、日你的。

‹ 上一主題|下一主題