用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 LH Hung Hom pm vs KM am
樓主: ktlytton
go

LH Hung Hom pm vs KM am [複製鏈接]

引用:Vote+for+KM,+traditional+名幼,環境好d,+

原帖由 teambuilder 於 14-04-18 發表
Vote for KM, traditional 名幼,環境好d, 課程全面d. LH 似為考小一而番學,體藝explosure欠奉。幼稚園中 ...
Can you please share why you think KM is 透明度高?coz In fact I always want to know more about this school but there isn't too much info on their website, besides they didn't hold open day. Maybe there's other channels that I'v missed?

引用:Vote+for+KM,+traditional+名幼,環境好d,+

Vote for KM, traditional 名幼,環境好d, 課程全面d. LH 似為考小一而番學,體藝explosure欠奉。幼稚園中 ...
LH體藝如何欠缺?一樣有體育課,勞作小手工,唱遊跳舞,剛剛開完運動會仲嬴埋校際音樂合唱比賽都欠體藝?

引用:Quote:原帖由+darichie+於+14-04-16+發表Bu

原帖由 ktlytton 於 14-04-17 發表
I always have a question. D 家長成日話KM唔係直升,about 30% of n students will leave the school. I w ...
其實係咪直升好多人k1都會再出去考過第二間 我大女時走得嘅同班同學都係自己選擇轉(自己走都計埋入嗰三成) 起碼都冇見過有人想留番喺km升唔到(wait 都wait到) 所以其實唔駛咁惶恐

引用:Quote:原帖由+ktlytton+於+14-04-17+發表I+

原帖由 sppchocho 於 14-04-19 發表
其實係咪直升好多人k1都會再出去考過第二間 我大女時走得嘅同班同學都係自己選擇轉(自己走都計埋入嗰三成 ...
去龍校多

回覆 ktlytton 的帖子

我係仔呀. 應該KM呀

但想問問點解仔要去KM?

引用:但想問問點解仔要去KM?

原帖由 lexbb 於 14-04-23 發表
但想問問點解仔要去KM?
因為入La Salle 個rate 算高

醒目開學勳章 貢獻勳章

sppchocho 發表於 14-4-19 23:33
其實係咪直升好多人k1都會再出去考過第二間 我大女時走得嘅同班同學都係自己選擇轉(自己走都計埋入嗰三成 ...
每年開學,舊生得大約一半,或多dd即20個得10-12個係舊生
我聽過有人想留但留唔返
但當然,要走嘅更多
我仔k1,佢班中途插班都最少兩個!
恐龍家

引用:Quote:原帖由+lexbb+於+14-04-23+發表但想

原帖由 ktlytton 於 14-04-23 發表
因為入La Salle 個rate 算高
喇沙係津小喎,叩門入多?

回覆:LH Hung Hom pm vs KM am

為免令人覺得偏頗而無實質理據嘅,可否解說LH如何體藝exposure欠奉?KM又怎樣融入家中?願聞其詳。

樂基是首選?KM透明度高和環境好?睇得出係樂基和KM的Fans!
學之園體藝欠奉?我都係第一次聽喎!唔好為了抬舉KM而道出不是事實的言論,不能說服人!

‹ 上一主題|下一主題