用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 急問,麗城聖文嘉中英文幼稚園pm定恩臨am好啲? ...
go

急問,麗城聖文嘉中英文幼稚園pm定恩臨am好啲? [複製鏈接]

老師,行政如何?課程能配合小一嗎?

0    0    0    0

史力奇2 發表於 14-4-16 10:33
老師,行政如何?課程能配合小一嗎?

聖文嘉中英文幼稚園既課程唔清楚, 教育理念校長講得好有HEART, 但行政方面就麻麻地, 佢地收左阿囡讀K1, 當時打電話黎差唔多要即日交留位費(平日黎), 我要求下先俾我星期六黎交錢.....另外早排響某個星期三出EMAIL通知家長星期四/五就要交書簿費, 郵寄都要睇CHOP, 遲者當放棄學位論, 通知信我星期四先收到, 如果咁啱去左旅行就大件事, 返到香港連小朋友既學位都冇埋, 我覺得奇怪既係點解交大訂咁重要既日子, 學校唔可以早D通知咩? 冇理由咁突然掛.......

回覆:PrettyPC 的帖子

咁急?咁有無人讀緊,我想知老師教學如何?

仔仔之前喺恩臨畢業,覺得學校不錯。
之前都擔心上小學跟唔上,因為恩臨功課唔算多,但阿仔上小學完工適應到,而且基本上小一嘅野喺高班已經大部分都學過。不過我自己最buy都係佢地嘅品格教育。

今年有冇媽媽會幫小朋友註冊恩臨?
‹ 上一主題|下一主題