用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 沙田好時光vs真理榮光讀N班邊間好?
go

沙田好時光vs真理榮光讀N班邊間好?

想報下年9月2歲N班,好時光好啲定真理浸信會榮光(田園閣)好呢?大家有冇小朋友讀緊可分享下,謝謝~

回覆:bbfeby212 的帖子

好時光好似係C校?

係呀,其實因為要就返奶奶佢幫我湊,同埋諗住只讀N班,K1會報返出面

讀緊榮光N班,返了兩個星期學,感覺一般,無特別好的地方,只係覺得點解N班一星期都有一中一英的功課做。。個人覺得N班應該學社交同自律,唔使學文字囉。

引用:讀緊榮光N班,返了兩個星期學,感覺一般,

原帖由 bellazoe 於 14-09-12 發表
讀緊榮光N班,返了兩個星期學,感覺一般,無特別好的地方,只係覺得點解N班一星期都有一中一英的功課做。。 ...
您好,想請問N 班面試考乜?老師如何?功課深嗎

引用:讀緊榮光N班,返了兩個星期學,感覺一般,

原帖由 bellazoe 於 14-09-12 發表
讀緊榮光N班,返了兩個星期學,感覺一般,無特別好的地方,只係覺得點解N班一星期都有一中一英的功課做。。 ...
您好,想請問N 班面試考乜?老師如何?功課深嗎

bellazoe 發表於 14-9-12 21:18
其實你唔想小朋友學文字,我估榮光唔適合你囉,因我有小朋友讀緊,佢N班時一星期要上2堂英文2堂普通話,文字都學得幾多,對答又OK!不過我是一位嚴母,唔係得一位小朋友,所以好需要他們自律,好多時都打比學校,睇點樣同學校配合教佢。
榮光校長、主任、老師和嬸嬸都好有愛心,校舍算新同清潔。