用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍鳴 PN 揮手區
樓主: kt_bb
go

劍鳴 PN 揮手區 [複製鏈接]

回覆:劍鳴 PN 揮手區

Hi, HappyAug, AdaysWong

引用:Pm+here +

原帖由 lubiloo 於 14-06-03 發表
Pm here
Hi hi

請問各位mama有冇校巴路線圖,謝謝!

Hihi...pm class

Hi. Pm here

引用:Quote:原帖由+vincentchun+於+14-06-03+發

原帖由 Barbayauyau 於 14-06-03 發表
生記好似話頭兩個星期都冇校巴
係,pn班頭2星期冇校巴,因為pn班適應班既安排係2星期

係呀,第一個星期家長陪一個鐘,第二個星期唔需要家長陪,返兩個鐘,第三個星期正常返三個鐘!
另外第一個星期一班會分兩組時間上堂,詳細時間應該會晌八月新生家長會派通告,所以第一個星期有可能係返一點半or返三點

引用:請問各位mama有冇校巴路線圖,謝謝!

原帖由 ph2013 於 14-06-03 發表
請問各位mama有冇校巴路線圖,謝謝!
上星期六程序3就係處理校巴安排,第2張紙有參考既路線,如不在路線中,可叫公司安排,所以我建議你打去公司度問會好d

昨日去了學校介紹的趙醫生做健康報告,診所真係超多人,我電話預約12點見醫生,點知去到話仲有好多個未見,話大約要等個半鐘頭,於是我哋就去食午餐啦!都食咗超過一個鐘先再上去,點知上到去仲有9個未見!噢…為咗唔想BB被傳染,唯有再落街行一陣啦!2點45分診所打電話比我,下個到我哋,於是拿拿淋上返去!
結果約12點要3點先見到醫生,太可怕喇!

引用:昨日去了學校介紹的趙醫生做健康報告,診所

原帖由 Christine520 於 14-06-04 發表
昨日去了學校介紹的趙醫生做健康報告,診所真係超多人,我電話預約12點見醫生,點知去到話仲有好多個未見, ...
之前喺EK度睇都話係要等好耐 呢個係免費既代價

平時我地一樣睇開趙醫生,一樣去登記左再等兩小時,因為佢真係好出名架

引用:am+pm+分別只有班主任,am本地班主任,pm+

原帖由 vincentchun 於 14-04-15 發表
am pm 分別只有班主任,am本地班主任,pm 其中一個班主任係 NET, 個人認為分別不大,所以我會以小朋友既生 ...
其實PN同K1就AM同PM分別不大,但由K2開始PM會keep住有雙班主任,一個NET,另一個係普通話老師,另外每日會有廣東話老師教做功課

所以每級都有人排waiting轉下午班㗎

引用:所以每級都有人排waiting轉下午班㗎 +

原帖由 chillio 於 14-06-04 發表
所以每級都有人排waiting轉下午班㗎
你有另一個小朋友讀KM??

回覆:vincentchun 的帖子

係呀

引用:Quote:原帖由+vincentchun+於+14-04-15+發

原帖由 chillio 於 14-06-04 發表
其實PN同K1就AM同PM分別不大,但由K2開始PM會keep住有雙班主任,一個NET,另一個係普通話老師,另外每日會 ...
k1下午都係1個net同1個local做班主任,k1上午兩個都係local.

引用:請問有邊位係PM+class+呢? +

原帖由 chillio 於 14-06-03 發表
請問有邊位係PM class 呢?
我係呀! pm PN class, join 埋下午班暑期班,我註冊個日交埋錢勒,希望有位輪到我

引用:請問有邊位係PM+class+呢? +

原帖由 chillio 於 14-06-03 發表
請問有邊位係PM class 呢?
我係呀! pm PN class, join 埋下午班暑期班,我註冊個日交埋錢勒,希望有位輪到我

ginababe 發表於 14-6-4 14:40
平時我地一樣睇開趙醫生,一樣去登記左再等兩小時,因為佢真係好出名架

...
我去到見到咁多人,個姑娘同我講 : 係架,我哋個醫生好出名架!😅😅
個人認為,趙醫生係一個好有經驗同耐性嘅醫生,因為我問咗佢好多嘢,佢都解答得我好詳細!

Hi all!!! Any pm class classmates? Nice to meet you all!!

^_^
‹ 上一主題|下一主題