用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有冇媽媽俾小朋友上幼稚園面試班?? ...
樓主: suchingkei
go

請問有冇媽媽俾小朋友上幼稚園面試班?? [複製鏈接]

kiukiuma~ 發表於 14-4-15 17:48
其實普通playgroup 已可以, interview 問題可以參考BK呢

如果係大B, 其實好多間都收 ...
大B唔一定有多個offer! 我PN時係咁諗,最後係無心儀offer! K1 int前唯有一試,最後都有好幾個理想offer! 當然唔係一定係面試班功勞,但我覺得有幫助!起碼我自己知道點樣技巧地答問題!

引用:其實普通playgroup+已可以,+interview+問題

原帖由 kiukiuma~ 於 14-04-15 發表
其實普通playgroup 已可以, interview 問題可以參考BK呢

如果係大B, 其實好多間都收 ...
agree, i just let my child attend one hour playgroup weekly

回覆:suchingkei 的帖子

想問九龍塘邊間有面試班上

回覆 wch106 的帖子

http://www.cyberparents.com.hk/kindergarten%20interview.htm
我上網找到呢間,好唔好就唔知

回覆:請問有冇媽媽俾小朋友上幼稚園面試班??

In K 前想讀呀~~~有邊間推介呀?

聽朋友講無乜幫助,所以我無報

引用:請問邊度有面試班上++謝謝

回覆:manmonster 的帖子

其实我都安排仔仔上过interview班超过半年,但觉得真的同其他playgroup没有太大分别,很多都标榜是名幼老师做导师,但其实通常那些做顾问多D。

回顾个仔,因他是大仔,我个人认为最有效的方法是让小朋友尽快插班幼稚园,他习惯同龄小朋友group interview,也学了基本礼貌,会好D。

回覆:smile_w99 的帖子

我都同意大仔不一定有offer,他比其他小朋友大,自我意识就比较强,不肯听指令的机会也多左。人人面试还是一岁半,他已经踏入trouble two,面试时更难搞。

回覆 hahatao711 的帖子

講得實在好。我仔仔做超大 B面試時,表現仲差過做細 B 的時候。無耐。

引用:回覆+hahatao711+的帖子 講得實在好。我仔

原帖由 manmonster 於 14-04-16 發表

講得實在好。我仔仔做超大 B面試時,表現仲差過做細 B 的時候。無耐。 ...
同意!我個囡都一樣,不是你講乜就做乜。

咁最後你有冇好的 offer?

回覆:RMH 的帖子

其他妈妈眼中可能最好算是KM,不过都担心他可否顺利过渡K1。现在更难搞,一上不喜欢的playgroup,就成堂全场瞓地及周围走,好鬼百厭,希望老師治到佢。

‹ 上一主題|下一主題