用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 小心浪澄灣Sophxx
樓主: kanasleung212
go

小心浪澄灣Sophxx

引用:Quote:原帖由+tam_bb+於+14-04-14+發表不如

原帖由 kanasleung212 於 14-04-14 發表
謝謝你的提意,不過真的太遲,其他幼兒園都說無位,只不過她們真的好無教學誠意!

...
明白。在ek說了出來,相信學校也知道了。咁你仲會唔會返佢pn?

引用:因為她們是私校,我想教育局都未必管到 +

原帖由 kanasleung212 於 14-04-13 發表
因為她們是私校,我想教育局都未必管到
管㗎,不過唔讀先好投訴

回覆:kanasleung212 的帖子

你上邊日playgroup 呀?係邊個老師教?

其實我都番playgroup,吾覺得有小朋友好頑皮,個個都係bb,。佢地咁樣,咪仲誇張過在st. Cat 俾人warn追吾上要勸退新校咁快想俾人唱......

你小朋友係咪有過度活躍症? 好多私校都令願唔收,因為d老師無E個經驗去應付

回覆:behd 的帖子

認同,如果小朋友真的有問題而老師亦沒有接受過這方面的訓練,的確很難處理。

回覆:HeiLumMa 的帖子

可能這間學校較坦白,有的學校收到學費,但放你小朋友一邊自己玩,因我有朋友個媽在幼做嬸嬸,佢間就係咁,叫我唔好申請

回覆:MELODY430 的帖子

但佢收左人又咁遲先通知又很過份

回覆:behd 的帖子

其實過度活躍症禁細check唔到,而2歲人仔,正常得10分鐘專注力。新校學生少應該可以訓練下小朋友。

引用:Quote:原帖由+tam_bb+於+14-04-14+發表不如

原帖由 kanasleung212 於 14-04-14 發表
謝謝你的提意,不過真的太遲,其他幼兒園都說無位,只不過她們真的好無教學誠意!

...
You can try greenfield. At least three of my friends whose daughters studying there for Pn gave positive comments.

引用:你小朋友係咪有過度活躍症?+好多私校都令願

原帖由 behd 於 14-04-14 發表
你小朋友係咪有過度活躍症? 好多私校都令願唔收,因為d老師無E個經驗去應付 ...
過度活躍症起碼6、7先知,兩歲未夠,點可以話小朋友有"病"。。活躍係好事,無可能PN班坐哂響到唔郁呱

回覆:MELODY430 的帖子

可唔可以PM我邊間?

引用:+本帖最後由+kanasleung212+於+14-4-14+14:

原帖由 kanasleung212 於 14-04-13 發表

已刪除
點解刪左既? 解決左?

回覆:moniko 的帖子

定係account有問題?

想請問發生咗咩事?我個女宜家係Sophie 讀緊PN, 但因佢非常硬頸所以第一個禮拜喊足1小時。跟住果度啲老師好有耐性每日1對1咁幫佢識應,宜家已經好好多。因為咁我對啲老師好好印象,仲腍緊9月係咪Sophie 繼續讀PN.

回覆:M4545 的帖子

不論親身上playgroup幾個月,定係睇其他媽媽分享,都覺得呢間學校老師對小朋友好有耐性,interview pn 完全感覺吾到學校要勁叻/超出年紀要識嘅知識的學生,我地interview 時,阿囡係同2個老師玩到走來走去,所以吾明呢位小朋友竟然會俾學校warn 太坐吾定