用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 北區Band 1 請給意見
go

北區Band 1 請給意見 [複製鏈接]

北區Band 1 ,乙1 鄧顯   2 田家炳    3恩主教   4 王肇枝

知道田中多人競爭,放2有D冒險﹐但面試時田中老師說若想入田,統一時都要放一、二位,所以估計放二都有D機。

會否太進取,請給意見,謝謝﹗

2    0    0    0

田放二係冇可能抽到,我仔學校過去未試過有人放田係二係抽入嘅,反而李嘉誠就有幾個放二入左,佢地自行冇揀所以肯定係抽入,恩主教我知有人放係四同七都入左,不過如你自行係鄧同田,甘填都正常,鄧顯今年有5班,機會大左,上年識四個唔好彩鄧同田放—二最後跌曬入風采,其中有兩個扣門入番田,佢地都係b1a成績.

根本北區五間英中, 放喺第二志願係無可能抽到, 隨時被派到第七, 八志願都似, 連第二填馬錦明已算較進取, 更何况是田。 李和田近五, 六年巳經係要填第一先有 chance.  請問你小朋友讀間小學, 老師有D靠害, 而且恩及王只係每校借幾個位比北區, 填第三, 第四根本無機會, 即係這兩個回合變咗讓賽, 眼巴巴比人搶哂你頭七, 八個志願。

謝謝亞夢 和 Ricetaster 的意見及提點。

這不是老師的建議,是我自己的想法,亦自覺太冒險,連老師也認為太進取,所以修訂了選擇。

‹ 上一主題|下一主題