用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 啟思暑期班
樓主: tongtongwhite
go

啟思暑期班 [複製鏈接]

引用:其實校服可以填form+fax去校服公司,可以要

原帖由 Snoobiz 於 14-04-16 發表
其實校服可以填form fax去校服公司,可以要求啲校服ready嗰陣send去學校自己pickup.
9月學費張支票寫6月2號 ...
但校服size唔知咩碼

回覆:janicew 的帖子

係呀,因為學校都唔知最後校車公司會點安排架

回覆:janicew 的帖子

可以去www.cassy.com.hk 得到多啲有關校服嘅資料,我都係起嗰度知道囝囝咩size屎!

回覆:Snoobiz 的帖子

但名義上話寫張支票6月2日, 但佢封信講如想退款, 要5月20日之前通知, 唔係都會照過數@@

制服size唔知咩碼

相信如果要轉校, 呢筆費用都係預左蝕比學校.

回覆:tongtongwhite 的帖子

哦!希望其他學校早啲通知我地呢班waiting list 嘅家長啦!哈!如果遲過5月20號,可唔可以單方面向銀行通知cut咗張cheque呢?

8月份我剛生完第二胎,還在坐月,要不然都會考慮讓她去玩玩。

我住日出康城,如果讓女兒坐校車,可能要成個鐘先返到藍田。
我見張名單有37個站

回覆:啟思暑期班

我想問下嗰9張相係咪一定要呢幾日影?之前報學校影左仲有好多未用,可唔可以交嗰啲? 因為都係便服相唻。

引用:我想問下嗰9張相係咪一定要呢幾日影?之前報

原帖由 Sharing_love_li 於 14-04-22 發表
我想問下嗰9張相係咪一定要呢幾日影?之前報學校影左仲有好多未用,可唔可以交嗰啲? 因為都係便服相唻。

...
i will use the currnt one we have ..i think no need to take a new one if you already have

回覆:RMH 的帖子

我已经写信,连埋入学信件退返启思,他们也打了过来确认是否退位,很有礼貌说不要紧,毕竟方便人方便自己,学校还是用了很多资源在新生入学。

回覆:siplee88 的帖子

Thx

係咪要影相之後24-26號交去?我仲諗緊其實應該幾時影

校服我可以提供少少資料讓大家有概念, 我囡囡高90CM, 要2碼也OK.

引用:我想問下嗰9張相係咪一定要呢幾日影?之前報

原帖由 Sharing_love_li 於 14-04-22 發表

...
佢地話如果相個樣同宜家唔係差好遠都ok,不過最好係最近3-4個月影架啦

引用:Quote:原帖由+Sharing_love_li+於+14-04-22

原帖由 yvonnengan 於 14-04-23 發表
佢地話如果相個樣同宜家唔係差好遠都ok,不過最好係最近3-4個月影架啦
係咪24到26交家?

I just called.
The staff said for the n1 class, parents can accompany for the first 2 wks. But for k1, we can't hv lessons with them

I just thought maybe it's easier for them to adapt to a new environment

But it ll even be better if the class teachers are there with them.

引用:收到註冊文件,+大家會報暑期班嗎?+佢都有校

原帖由 tongtongwhite 於 14-04-13 發表
收到註冊文件, 大家會報暑期班嗎? 佢都有校車配套.
不過小朋友仲細,  大家有什麼經驗分享?  我其實偏向9月 ...
請問有無媽媽已經註左冊?過程快嗎?thanks

我請左明天下午假,去醫生到寫完份健康證明,跟手去註冊~

引用:Quote:原帖由+yvonnengan+於+14-04-23+發表

原帖由 Man_yu 於 14-04-23 發表
係咪24到26交家?
Yes

‹ 上一主題|下一主題