用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 31校網,男仔有什麼好的選擇?
go

31校網,男仔有什麼好的選擇?

大家好,我是新手媽咪。以下有兩個問題,想請教大家分享下。
1。其實想入油天,但唔係舊生仔女,不過是首名子女和有宗教(天主教),入的機會是否很微?

2。 除了油天,如果是男仔,大家又會點擇?

回覆:colin0409 的帖子

20分可在自行階段搏抽中-今年我有朋友以20分抽中舊油天。
天主教的男仔,兩間油天,還有德信

20分油天機會唔細,一半一半。自行其實可以誇區,有天主教分都幾多選擇,唔嫌遠的話,可睇埋34網和40網,都有好多唔錯既天主教學校,可以比較下。

循道都幾多人鍾意。

se6b03  人地講宗教係天主教,但循道係基督教喎,如果報循道可能唔計算。  發表於 14-4-12 18:15

回覆:colin0409 的帖子

20分抽油天,機會唔係冇不過係細,小兒今年都係手揸20分抽新油,抽唔中,只係備取生,現等大抽獎,唔敢搏,因現左係德幼生,所以甲一乙一都填德信

引用:大家好,我是新手媽咪。以下有兩個問題,想

原帖由 colin0409 於 14-04-12 發表
大家好,我是新手媽咪。以下有兩個問題,想請教大家分享下。
1。其實想入油天,但唔係舊生仔女,不過是首名 ...
1.油天扣門要1-1-1加有去簡介會,扣門會加30分; 2.自行20油天机會少过一半; 3. 31網循道也十分熱門,大抽獎建議第一油天,第二已經要㨂德信!

回覆:Huchimum 的帖子

請問1-1-1係舊油定新油?

德信都好好

karen55407    發表於 14-4-23 22:05

引用:Quote:原帖由+colin0409+於+14-04-12+發表

原帖由 Huchimum 於 14-04-13 發表
1.油天扣門要1-1-1加有去簡介會,扣門會加30分; 2.自行20油天机會少过一半; 3. 31網循道也十分熱門,大抽獎 ...
從未聽過去簡介會 & 1-1-1 有分加

fanny0717 發表於 14-4-13 01:07
20分抽油天,機會唔係冇不過係細,小兒今年都係手揸20分抽新油,抽唔中,只係備取生,現等大抽獎 ...
如果你自行已揀德信就不用等大抽獎了.......

回覆:forester 的帖子

噉又唔係,我自行得10分,因為係細佬,新油天因為哥哥畢業生所以細佬有20分

引用:Quote:fanny0717+發表於+14-4-13+01:07+20

原帖由 forester 於 14-04-23 發表
如果你自行已揀德信就不用等大抽獎了.......
噉又唔係,我自行得10分,因為係細佬,新油天因為哥哥畢業生所以細佬有20分

supermom1 發表於 14-4-15 00:21
德信都好好
可分享那方面獨特優秀之處?thx