用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 灣仔區升中派位-Band 1男仔會點填表?
go

灣仔區升中派位-Band 1男仔會點填表? [複製鏈接]

三次呈分試的級名次是16-20名,如甲部是張祝珊,
乙部是皇仁、英皇、聖公會鄧肇堅、聖若瑟、點樣排先後次序好呢?請賜敎
   2    0    0    0

回覆 plps 的帖子

乙部咁填, 去唔到皇仁就起碼派到第五

opclk  agree x 2   發表於 14-4-11 12:05
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

你可否給我一些建議?

簽名被屏蔽

chocolatebear 發表於 14-4-11 13:07
乙部一只可放其中一間, 其餘要放棄: 皇仁、英皇、聖若瑟
乙二可填聖公會鄧肇堅 (呢間分分鐘係B1尾的首選)
聖若瑟同英皇俾灣仔區既位每間10個都唔夠, 其實只可以揀皇仁或者鄧肇堅放第一, 或者皇仁第一, 鄧第二.
如果係軒小學生, 不妨諗下皇仁第一,金文泰第二
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題