用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 做乜要咁趕交表?
go

做乜要咁趕交表? [複製鏈接]

王國會長

今日學校才派表., 明天要交初稿選乜學校, 下周一交正本收工, 駛唔駛咁趕呀
   0    0    0    0

引用:今日學校才派表.,+明天要交初稿選乜學校,+

原帖由 瑩瑩老豆 於 14-04-10 發表
今日學校才派表., 明天要交初稿選乜學校, 下周一交正本收工, 駛唔駛咁趕呀
...
買棵菜都要揀啦,咩學校嚟㗎

Me too! 所以現在仲煩惱緊. 老師要1-5志願ONLY, 我都唔識填呀

瑩瑩老豆 發表於 14-4-10 23:43
...
早d交表可早d脫苦海!
填係唔難,最難就係決定那一刻,猶豫不決花了很長時間,而家學校幫手從後推一推你,等你可以早些了斷!

以往嘅經驗係有唔少同學和家長都係錯漏百出,難免有不停的修修改改。就算交了表仍有家長要求退回修改的。學校還要將所有表格核對一次,以免有遺漏。趁住之後有復活節假,等大家過得開心d!

:verycold: :verycold: :verycold:

回覆:做乜要咁趕交表

今晚要開夜車……

...
我初時未有知band及有咩學校選時都擔心過吾夠時間揀。點知今日同個女看完list 後吾洗兩粒鐘攪掂。我連表同未收到,不過吾知一陣間老師點講。

今年的復活節假期較去年遲左兩個禮拜,唔在放假前交 draft
時間上會十分趕。

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

回覆:奥脫福 的帖子

我校14/4先交初稿,16/4老師派回初稿比意見,至28/4完假後才交正式選校表。都有充裕時間考慮!

我都是今天派表,下星期三才交first draft

...
我都係,尋日派表,今日交初稿,今晚家長會,星期二交正本。都唔知點選

我明天先開家長會,心急c人

唔算趕吖。都唔喺派左表先開始諗,各位家長都留意左d學校好多個月啦,一早心裏有數。只要考完呈3,知道banding,就已經知道要點揀啦。學ohnono話齋,長痛不如短痛,揀完就一天光曬。

引用:我明天先開家長會,心急c人 +

原帖由 BHT 於 14-04-11 發表
我明天先開家長會,心急c人
我地都係呀,跟住14號要交初稿

王國會長

simonkawah 發表於 14-4-11 00:52
我初時未有知band及有咩學校選時都擔心過吾夠時間揀。點知今日同個女看完list 後吾洗兩粒鐘攪掂。我連表同 ...
我直情比左阿囡自己塡, 佢頭一二志願塡返自行, B3 學校冇塡, 15分鐘就塡完.  
我睇完只係將第三志願的熱門B1 學校調去最后, 前后花了30花鐘, 不過有D 都係是旦放.

引用:唔算趕吖。都唔喺派左表先開始諗,各位家長

原帖由 Yanamami 於 14-04-11 發表
唔算趕吖。都唔喺派左表先開始諗,各位家長都留意左d學校好多個月啦,一早心裏有數。只要考完呈3,知道band ...
最重要知道Banding 然後配對,一早心中有數,不用太擔心。

現在的忐忑等同婚前恐懼症

God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

醒目開學勳章

我校14/4交初稿,29/4交正式選校表。

29/4 交,才算合理嘛

回覆:做乜要咁趕交表?

引用:Quote:原帖由+Yanamami+於+14-04-11+發表唔

‹ 上一主題|下一主題