用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園收信區
樓主: ruby_leung
go

學之園收信區   [複製鏈接]

引用:紅磡pm,今日先收到信,已有think+offer,+

原帖由 kcfai2000 於 14-04-12 發表
紅磡pm,今日先收到信,已有think offer, 請問大家是否學之園比較好?thanks

...
我認為LH比Think好好多

回覆:學之園收信區

昨天收信,Hung Hom am offer.  March bb. 好開心,本來諗住冇書讀,而家終於有!真係唔知咩準則,其實我b唔係in得好好,但我覺得我自己的表現幾好,慢慢引導佢,唔會表現得太push小朋友

引用:紅磡pm,今日先收到信,已有think+offer,+

原帖由 kcfai2000 於 14-04-12 發表
紅磡pm,今日先收到信,已有think offer, 請問大家是否學之園比較好?thanks

...
LH is much better than Think in terms of curriculum, teachers and P1 result.
You won't regret to accept this offer and also don't need to apply too many schools for K1.
I know some PN parents even not to apply any K1 and choose to stay for 4 years.
The only drawback is that there is no 一條龍小學 but the strong P1 result is clearly shown on the school website.

引用:Quote:原帖由+CaCa800+於+14-04-12+發表我

原帖由 loviris 於 14-04-12 發表
我今日返playgroup,問左校長。拒話唔係等一批唔要先寄信,拒話因大多人報名所以分兩批寄出。第二批無論有o ...
因為人多要分2批寄?聽起來怪怪。咁如果第二批的學生其實都做得好但系要等一個月咪嚇親?
如果如你所講,咁校長有無話第一批寄比幾多人?

引用:Quote:原帖由+loviris+於+14-04-12+發表我

原帖由 ericwong520 於 14-04-12 發表
因為人多要分2批寄?聽起來怪怪。咁如果第二批的學生其實都做得好但系要等一個月咪嚇親?
如果如你所講,咁 ...
我都覺得好奇怪!

我覺得唔會low,st cat 嗰D咪仲多人考😓😓

多謝大家意見,我諗應該會揀學之園

i got 青衣 pm offer 2012 年1月 b. individual interview時答中9成! 答到名,歳数,同边个一齊來,落雨要用什麽(圖片3 選1),畫圖畫用什麼?(實物3選1)只有顏色筆的顏色逐支問無答中晒! gp interview 有音樂時跳舞加有轉軚盤,放对顏色圈!B B見校長時坐定定但無全程睇書!我無問校長問題!

題外話,請問學之園算唔算名幼?

回覆:moniko 的帖子

名'的定義是什麼?  我相信一定有人唔識 。KV, SPK,  SC 亦然

作為家長,我旨在乎找一所能給予孩子最合適之學校!名校與否,重要嗎?!

我都收到信, 康城AM OFFER

引用:Quote:原帖由+loviris+於+14-04-12+發表我

原帖由 ericwong520 於 14-04-12 發表
如果如你所講,咁 ...
校長無講啊,但我自己估 例如有60個學額,其中40個就一定入的,就琴日收到信。但有其中20個仲唔知道選擇邊幾個好,甘比多一個月時間去唸羅。

引用:題外話,請問學之園算唔算名幼? +

原帖由 moniko 於 14-04-12 發表
題外話,請問學之園算唔算名幼?
人地問我,我問人而已

引用:Quote:原帖由+ericwong520+於+14-04-12+發

原帖由 loviris 於 14-04-13 發表
校長無講啊,但我自己估 例如有60個學額,其中40個就一定入的,就琴日收到信。但有其中20個仲唔知道選擇邊 ...
我估咋,因k1要在5月落大定及第一批要在3號前註冊, 到時可知再有多少位可free出來 , 咁做對學校行政較好

康城am offer

我仔係大b....但都收唔到offer.....
唔知最後一part坐唔定有無關係⋯
想問居住地方會唔會係其中一個考慮因素?謝謝

回覆:Candycat225 的帖子

我諗居住地方應唔多重要掛,相比下,父母讀咩小學同職業重要的

回覆 Armami 的帖子

放心唔會,因我係

回覆:Sumin 的帖子

到而家都未收到,我心死了

‹ 上一主題|下一主題