用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園收信區
樓主: ruby_leung
go

學之園收信區   [複製鏈接]

恭喜收到offer的家長

引用:紅磡lh,未收到信。希望第二輪有份啦 +

原帖由 loviris 於 14-04-11 發表
紅磡lh,未收到信。希望第二輪有份啦
我二月B都收唔到信,第二輪係咪要等第一輪有人唔take offer 先有機會?又要等成個月先有結果

引用:Quote:原帖由+niclicma+於+14-04-11+發表將

原帖由 ggsbb 於 14-04-12 發表
將中$590
Thanks

我女2月b,都收唔到信。
我女用英文面試,做到9成。
除左單對單時,除老師問: mama is thirsty, what will u give to her?
我女比隻杯我,接著老師問,what is it? 我女答,water.
老師再追問,我女答唔到cup. 如果因為咁而唔收,我真係好失望。

引用:我女2月b,都收唔到信。我女用英文面試,做

原帖由 jilly_goodsiste 於 14-04-12 發表
除左單對單時,除老師問: mama is thirsty, what will ...
不用失望,有時好難講。
我答到全部問題,只系沒有渣呔盤,全程無哭,答到校長問題,都無信。
講緣份。
琴日無信應該都吾會收到信了
下年努力

回覆:ericwong520 的帖子

好開心青衣學之園比左个上市offer比我囡囡,五月BB。我覺得見PN依家野真係好講彩數。未夠兩歲人仔要佢地做咁多野,做唔到一,兩件真係好平常。我囡囡考左成十間幼稚園,間間佢都唔肯做,除左依間。所以琴日收到信真係超開心。

回覆:學之園收信區

紅磡pm,今日先收到信,已有think offer, 請問大家是否學之園比較好?thanks

我收不到信呀。這是最後一間發OFFER 的學校了。
因為學之園就近,所以一直在等,現在可以心無旁羨等9月開學。

引用:我女2月b,都收唔到信。我女用英文面試,做

原帖由 jilly_goodsiste 於 14-04-12 發表
除左單對單時,除老師問: mama is thirsty, what will ...
我仔仔4月b答到9成問題,group interview時全程有跳舞,老師問顏色只有佢全答中,見校長答啱晒,有thank you有bye bye,都收唔到信⋯⋯真係唔知道問題出喺邊度

我估我女無老師緣,有時收與否,好睇老師喜唔喜歡自己小朋友。

引用:Quote:原帖由+loviris+於+14-04-11+發表紅

原帖由 CaCa800 於 14-04-12 發表
我二月B都收唔到信,第二輪係咪要等第一輪有人唔take offer 先有機會?又要等成個月先有結果

...
我今日返playgroup,問左校長。拒話唔係等一批唔要先寄信,拒話因大多人報名所以分兩批寄出。第二批無論有offer,waiting or reject都會寄信。

引用:Quote:原帖由+CaCa800+於+14-04-12+發表我

原帖由 loviris 於 14-04-12 發表
我今日返playgroup,問左校長。拒話唔係等一批唔要先寄信,拒話因大多人報名所以分兩批寄出。第二批無論有o ...
請問你返邊間分校的playgroup?

5月B,青衣pm offer

引用:紅磡pm,今日先收到信,已有think+offer,+

原帖由 kcfai2000 於 14-04-12 發表
紅磡pm,今日先收到信,已有think offer, 請問大家是否學之園比較好?thanks

...
今日仲收到信?你肯定是今天收?

睇返網站,每間的k3約90幾人,有無人知其實pn收幾多人?
好似無咩人系有哥哥姐姐讀緊而收左?

家姐讀緊,細佬無信。
細佬雖然講嘢唔叻(6月b), 但group in 同問卷嗰part 表現都ok, 起碼夠定無周圍走。可能今年啲小朋友真係太叻喇……

引用:Quote:原帖由+CaCa800+於+14-04-12+發表我

原帖由 loviris 於 14-04-12 發表
我今日返playgroup,問左校長。拒話唔係等一批唔要先寄信,拒話因大多人報名所以分兩批寄出。第二批無論有o ...
請問係边間分校呀?又重現希望

引用:Quote:原帖由+jilly_goodsiste+於+14-04-12

原帖由 CeciliaShing 於 14-04-12 發表
我仔仔4月b答到9成問題,group interview時全程有跳舞,老師問顏色只有佢全答中,見校長答啱晒,有thank yo ...
我女都係答晒,老師仲讚佢叻,颜色只有佢擺中,唱歌又全部身體部位指啱晒,都無緣收offer,吹脹

肯定今日先收到,昨晚九時check 過信箱都無信

引用:紅磡pm,今日先收到信,已有think+offer,+

原帖由 kcfai2000 於 14-04-12 發表

...
kcfai2000, same situation with you. I will take Lh offer. March BB, LV campus am offer, I'm very glad to receive this offer.

‹ 上一主題|下一主題