用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 一個星期上三堂playgroup多嗎?
go

一個星期上三堂playgroup多嗎? [複製鏈接]

囝囝而家21個月,我安排一星期三堂playgroup,每次1個鐘俾佢,算多嗎?我成日同老公嗌交,因為佢覺得太多,老爺奶奶又覺得多,連我阿媽都覺得多,但我真係唔覺得多!大家可以俾意見嗎?
   0    0    0    0

如果佢唔鐘意上,一星期一堂都嫌多。但係若果時間好佢又鍾意上,就多幾日都無所謂。我嘅原則係唔遠同一日唔超過一個playgroup。我諗你要觀察吓你個小朋友上完堂係唔係好攰,因咩事攰,車程?學校唔啱佢?定係真係太多堂?

bonmom  Agree  發表於 14-4-10 17:02
王家爸爸    發表於 14-4-10 16:56

回覆:sunnymama2 的帖子

通常係慢慢加,開頭一星期一堂,之後加到兩堂,三堂,唔會一開始就一星期上三堂。我識的bb, 有些18個月開始一星期上兩堂,好似返學咁。

我都係慢慢加ga,仲有囝囝超鐘意上playgroup,有時會叫老師的名字。

學前pg作用有幾大真見仁見智,不值為這些問題和家人不和,順下他們意吧。

回覆:一個星期上三堂playgroup多嗎?

都無乜所謂!小朋友ok唔抗拒咪得囉!當玩吓!

回覆:一個星期上三堂playgroup多嗎?

我仔仔由一歲開始已經返5日,到而家2歳都係,現在返2間,佢好開心,因為我同佢喺屋企好悶,佢又鐘意同小朋友玩,返學反而開心D。試過停咗playgroup一排,佢明顯好唔開心,仲成日發脾氣 ⋯⋯有時佢自己會講「學校學校」

王家爸爸  最重要系小朋友鍾意  發表於 14-4-11 22:06
‹ 上一主題|下一主題