用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 想請問一下,近LONDON的學校....
go

想請問一下,近LONDON的學校.... [複製鏈接]

我見依度D家長都好少話搵近LONDON的學校...
我睇左幾PAGES...SEARCH過依度D家長提過既學校...
大多遠遠離LONDON的....不過我又見因為大多數家長都係小朋友自己去...
所以我會諗...係咪因為得小朋友一個..遠離LONDON會冇咁多誘惑??
還是係因為治安問題呢?

我家係打算我去陪讀...所以想搵近LONDON的...
想問下有冇家長有好學校介紹...

又想問下...其實入學試難唔難考呢?
   2    0    0    0

如不須要寄宿,倫敦市或近郊有很多頂級的學校:Westminster, St Paul's Boys, King's College School (Wimbledon), Haberdasher Aske Boys 都是全國公認的頂級學校,可跟 Winchester, Eton 爭長短。接下來還有很多十分好的,如:City of London, Laytmer, Highgate, Dulwich, 實在多不勝數,不過所有好學校的競爭都會很大。

peter_pan 發表於 14-4-9 20:14
如不須要寄宿,倫敦市或近郊有很多頂級的學校:Westminster, St Paul's Boys, King's College School (Wimb ...
你講果D..有幾間我都已係網上搵過睇過...就係太頂級..我怕我仔入唔到...有冇D平凡D又校風好架?

另外重有一個問題..就係我打算仔仔小六畢業後去的..
到時12+...我見好多學校都寫MAIN ENTRY係YEAR 7或9..11或13歲...
雖然有D寫話YEAR 8都可以安排收生...但係好多都冇寫..

我有SEND MSG問...但係未有一間覆...我見網頁寫佢地依家係EASTER HOLIDAY咁上下...

THX
‹ 上一主題|下一主題