用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到根德園call waiting 了
樓主: hyritaleung
go

收到根德園call waiting 了  

引用:Quote:Aprilbaby+發表於+14-6-19+16:54+Kv+

原帖由 volar 於 14-06-19 發表
KV 約600位畢業生,有25人入謮YW,

LV 4校 total 約300位畢業生,舊年有9人入謮YW,今年有11人有 offer,
Kentville more than 25....

回覆:收到根德園call waiting 了

KV還分散咗D人去D

引用:KV還分散咗D人去D +

原帖由 bubuG 於 14-06-20 發表
KV還分散咗D人去D
DBS吧。

如果收call  offer pm班唔好因為pm而放棄……
開學前可申請轉,轉唔到都冇所謂,一年啫。k2全世界pm班……

有同事昨日call 學校,學校話call 唒喇

ekhc    發表於 14-6-21 02:03

Yw小一收幾多人? 個list得75人, 咁少?

Gary_family 發表於 14-6-20 11:02
聽聞今年入LH入英華真係得幾個咋喎!
唔需要聽聞,你只要上 LH website 就一目了然,

因為我寫舊年有9人入謮YW,今年有11人有 offer資料全來自學校網站,

除非你質疑學校資料我都無話可說......

bbalau 發表於 14-6-20 11:42
Kentville more than 25....
我唔清楚KV係咪有25人入英華,

我只係 base on 之前個位JM - Aprilbaby 的資料,
”Kv 不是較LM 優勝嗎?今年YW入左25个KV, LM都系得幾个”

以作理性分析吧。

回覆 MJay 的帖子

下午2時多打來,有寫求位信,pm offer

引用:回覆+Gary_family+的帖子 我估都睇d+學生

原帖由 happybbpig 於 14-06-20 發表
回覆 Gary_family 的帖子

我估都睇d 學生各方面既, 唔係只係睇讀邊間學校, 就算話佢今年多數收kv者, 都係2 ...
KV 係男女校呀!

引用:Quote:Gary_family+發表於+14-6-20+11:02+

Gary_family 發表於 14-6-21 07:12
LH 網站內的是offer 數目,LH 只得幾個入 YW 的,是在小學𥚃draw 出嚟的數目,你又覺得邊個可信啲? ...
我諗你無仔細睇過  LH website。

第1個列表,係 2013-2014 部分高班學生獲小學取錄資料 - 截至2014年3月,即係你所講既offer數目 (亦係我所講今年有11人有offer)。

第3個列表,係 2012-2013 高班畢業生升讀小一資料,係該年入讀該校的總人數 (亦係我所講舊年有9人入謮)。

你話 "LH 只得幾個入 YW 的,是在小學𥚃draw 出嚟的數目" ,我想請問數字係邊到公佈出黎?如果你係講緊之前有 JM share 出黎個份 data sheet,個張紙只有 total 75人,實際上 YW 小一又點止75人?

再講,如果你咁質疑學校係網上公佈的成績 ,咁所有願意分享升讀小一數字既學校 (例如維記) 你都唔好信。當然數據可以造假,但每年都咁公開係自己學校網站公布實際數字 (而唔係 percentage),我就會偏向相信多過懷疑。

回覆:volar 的帖子

兩間都是好學校,無謂坳

引用:兩間都是好學校,無謂坳 +

引用:Different+grade.+KV+n+SC+are+same,+but+n

引用:有同事昨日call+學校,學校話call+唒喇

原帖由 gskw 於 14-06-20 發表
有同事昨日call 學校,學校話call 唒喇
往年經驗,call  到九月頭重有機會

我阿女上星期三下午收call,尋日上午去註冊。
有offer,真係開心過中六合彩啊!