用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 同一間幼稚園如果同時報PN同K得唔得, 有無人試過 ...
go

同一間幼稚園如果同時報PN同K得唔得, 有無人試過

如題, 結果係收左K定係俾PN...

some kindergartens accept application for K1 and PN as the kids were born, say, in December. Like my boy, but he failed to be admitted for both classes.

回覆 kimbytong 的帖子

在某些幼稚園,K PN 的面試月份是不同的,所以不會出現學校同時考慮收孩子讀 K PN 的問題。插班就另作別論了,不過好的PN 一般無位插班。

回覆:kimbytong 的帖子

間間唔同,要問,但我試過幾間都比申請,如果係細b,e.g.12月,我女嗰時得迦南,金巴倫,york有k1 offer, PN就多d選擇

10 月 B, 當然想入K那, 但係怕佢見到我申請埋PN, 淨係考濾我PN 個申請.

回覆:kimbytong 的帖子

10 月B, 同時報 st. Cat PN and K1. PN 收咗, K1 waiting.