用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York vs 聖若望 K1
go

York vs 聖若望 K1

你會點揀? 升學邊個好d? 學習環境同師資呢?

回覆:York vs 聖若望 K1

我之前都post過相同問題,不過冇人答,我都苦惱緊,你交咗$未?

我就揀左SN放棄左SJC

回覆:PPEE9366 的帖子

SJC 有小學backup點解都放棄呢?

回覆:HCHmum 的帖子

因為target直資小學,SJC 小學學費貴,同埋好似SN中英普通話都會平均過SJC

引用:我之前都post過相同問題,不過冇人答,我都

原帖由 HCHmum 於 14-04-09 發表
我之前都post過相同問題,不過冇人答,我都苦惱緊,你交咗$未?
你指SJC 交錢未?是否K1? 我都煩左好耐

回覆:momo1222 的帖子

我仲諗緊,所以未交$,5月頭先due,再諗諗先

York又寄信嚟要交8月學費,你哋決定讀邊間未?

引用:York又寄信嚟要交8月學費,你哋決定讀邊間

原帖由 HCHmum 於 14-05-01 發表
York又寄信嚟要交8月學費,你哋決定讀邊間未?
SJC交左$ 未?

回覆 Atiefig 的帖子

SJC

Atiefig 發表於 14-4-8 18:57
你會點揀? 升學邊個好d? 學習環境同師資呢?

York學校target直資同私校,有好多興趣班同考乜試物試,one stop shop,唔駛自己週圍帶小朋友四處去上唔同嘅班。以前有個鄰居,返上午班,下午上興趣班,學tennis都竟然有!放學搭下午班的校巴回家。

SJC幼稚園學術一D都唔淺,幾深下。活動亦多彩多姿,有小學,但多數考黎做backup,但唔一定收,亦因為有小學,幼稚園係唔會出推薦信給小朋友交給其它小學。