用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 油麻地轉區去九龍城一問?
go

油麻地轉區去九龍城一問?

小女Band1尾band2頭邊緣人,自行報左培道。想問統一怎樣填?自行全港band1尾...thx!

freeman108  培道是中中嗎?  發表於 14-4-9 00:02
elbar  或試 首選 丘佐榮/聖家   發表於 14-4-8 21:36

請問大家可否俾d意見我呀?

回覆:油麻地轉區去九龍城一問?

你轉區想博band 1英中學校? 小心名次是全港band 1, 但本區只是band 2, 咁就計錯數了。

回覆 Horsebbj 的帖子

唔係呀!我想佢入培道呀!因自行已經報左培道,但我驚培道唔收。所以睇下統一點樣填好?!

回覆:油麻地轉區去九龍城一問?

樓主有冇轉區?有就吾洗諗,甲一乙一都培道.。無就要看今年培道有冇借位去油尖旺區。

回覆 simonkawah 的帖子

有轉區呀!

引用:回覆+simonkawah+的帖子 有轉區呀!

原帖由 Tracy-Kenny 於 14-04-08 發表
回覆 simonkawah 的帖子

有轉區呀!
擺第一機會大,擺第二無機會。

回覆 Tracy-Kenny 的帖子

培道是九龍城區band 2女同學選擇之一。由於有部份band 2家長或會於大抽獎時會選一些1C學校搏一搏,又有部份家長選九真、何官作乙一,如果你選培道作乙一的話,機會都唔低。乙二揀返胡兆熾囉,乙三如果重想搏一搏九真的,可試一試看看有冇得執雞,因為當大家都覺得九真要放乙一才有機的時候,大家乙一揀了其他學校,乙二就唔會放九真而會放胡,始終驚胡都派唔到的時候就唔知點算,就算冇得執,最多未抽乙四。咁乙四可以填一些他區的學校、彭學高或九龍塘中學,乙五以五旬節作保險。有人會考慮交通的問題將五旬節代替彭學高和九龍塘中,隨自己喜好!
:verycold: :verycold: :verycold:

Tracy-Kenny 發表於 14-4-8 17:36
小女Band1尾band2頭邊緣人,自行報左培道。想問統一怎樣填?自行全港band1尾...thx! ...
培道是否中中嗎?

freeman108 發表於 14-4-9 00:02
培道是否中中嗎?
係。若要變成英中就要待15/6的視學年。
:verycold: :verycold: :verycold:

回覆 freeman108 的帖子

培道有3班英文班, 1班中文班

醒目開學勳章

引用:+本帖最後由+ohnono+於+14-4-9+00:00+編輯+

原帖由 ohnono 於 14-04-08 發表

回覆 Tracy-Kenny 的帖子
我細女應該係B2尾至B3頭(學校冇講,自己估的),舊年大抽獎乙一培道,乙二胡兆熾,乙三彭學高。最後入培道。