用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 天水圍激活幼稚園 vs 元朗西菁街萊恩
go

天水圍激活幼稚園 vs 元朗西菁街萊恩

如題
有無外藉老師?

回覆:karenleunggirl 的帖子

女女讀n班,每天返學都好開心,老師有愛心,但我目標是直資小學,擔心激活愉快學習但不谷學術、考小一會蝕底,以往萊恩考直資小學成績好,但激活k1 🈶外藉班主任,萊恩反而無,真頭痛

NET 兩間都有,好多家長都吾選 GIGAMIND, 但係要考慮,萊恩ST LORRAINE 係超爆多人申請

引用:女女讀n班,每天返學都好開心,老師有愛心

原帖由 icac1118 於 14-04-10 發表
女女讀n班,每天返學都好開心,老師有愛心,但我目標是直資小學,擔心激活愉快學習但不谷學術、考小一會蝕 ...
我都係想俾小朋友讀直資英文小學,我網上見《萊恩》校網好似幾好,可以派到九龍陳守仁,但驚無外藉老師做班主任!

引用:NET+兩間都有,好多家長都吾選+GIGAMIND,+

原帖由 CINDY瑩 於 14-04-11 發表
NET 兩間都有,好多家長都吾選 GIGAMIND, 但係要考慮,萊恩ST LORRAINE 係超爆多人申請 ...
係咪好大鬥爭?咁有無萊恩面試消息?

回覆:karenleunggirl 的帖子

我女女今年9月k1, 已經決定由激活轉去萊恩,因為我知道萊恩谷學術有助小朋友將來考直資,但激活真係一間好happy school, 老師對學生好细心,小朋友又鐘意返學,真係好唔捨得!萊恩今年六月接受下年k1申請

引用:我女女今年9月k1,+已經決定由激活轉去萊恩

原帖由 icac1118 於 14-04-20 發表
我女女今年9月k1, 已經決定由激活轉去萊恩,因為我知道萊恩谷學術有助小朋友將來考直資,但激活真係一間好h ...
唔該晒,咁萊恩好啲,但都有諗過試埋九龍果邊啲幼稚園!我囝啱啱1歲