用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問大家覺得聖若望,太子明慧,麗城Joyful 邊間好d? ...
go

請問大家覺得聖若望,太子明慧,麗城Joyful 邊間好d?

如題,請問大家會點揀?因為我唔想Hold住d位,想盡快選擇,放返個位俾其他人。謝謝!

引用:回覆+karenchoikc+的帖子 我都煩梗聖若望

原帖由 immaculateheart 於 14-04-08 發表
回覆 karenchoikc 的帖子

我都煩梗聖若望定joyful. joyful 英普,又有net班主任,好難揀 ...
好似兩間不同level的幼稚園

回覆:in-mama 的帖子

引用:joyful勝在有西人做班主任,70%英30%普 +

原帖由 immaculateheart 於 14-04-08 發表
joyful勝在有西人做班主任,70%英30%普
I have these offers too
Joyful除了近D之外,毫無疑問揀SJC
論英文,一定SJC更有信心

我都係有joyful同sjc的offer. 我打算放joyful個位。sjc是半條龍還是一條龍呢?有小學backup真係放心d. 眼見同事上年為個考小學interview 而壓力大到瘦了十幾磅,佢見的幾間小學都要家長搶答問題,有一間仲要搶叮叮答。聽到咁我都怕。

in-mama 發表於 14-4-8 01:04
I have these offers too
Joyful除了近D之外,毫無疑問揀SJC
論英文,一定SJC更有信心
Same here. Have you decided to take SJC offer? My only concern is SJC too pushy and not a happy school

回覆:minimeme 的帖子

回覆:請問大家覺得聖若望,太子明慧,麗城Joyful 邊間好d?

如果think & 聖若望比呢,大家點揀

回覆 wch106 的帖子

我囡囡9月細b,
SJC , TKO / Greenville , Lam Tin( Think )
另外, York K1 offer 2015
我又係怕SJC 會好辛苦, 太谷... 但又可以一條龍唔使煩.
好煩.... 你地有無意見可以分享..

引用:Quote:in-mama+發表於+14-4-8+01:04+I+have

原帖由 minimeme 於 14-04-08 發表
Same here. Have you decided to take SJC offer? My only concern is SJC too pushy and not a happy scho ...
Yes probably will take SJC ah
Just concerning the route of school bus