用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 崇真(英普)vs 學之園(英普)
go

崇真(英普)vs 學之園(英普) [複製鏈接]

家住近學之園,但又擔心三年後考小一!應何選擇?target 直資/私校

2    0    0    0

回覆:崇真(英普)vs 學之園(英普)

學之園好多人考到TT的

兩間都好好,個人比較喜歡學之園,佢 website 有公開考小一成續,好靚

回覆:CCHAN015 的帖子

梗係學之園啦!

回覆 bubuG 的帖子

甘崇真英普都好多讀番TT

same here. 而家喺學之園讀緊PN (AM), 出年有英普AM, 啱啱收到崇真CALL WAITING, 係國際AM, 唔知走唔走好, 點算?

回覆:崇真(英普)vs 學之園(英普)

學之園係一間好好學校,而家小朋友又讀緊,大家都係英普,咁又何必轉呢?我地都等緊康城學之園call waiting~

回覆 happyberryjoey 的帖子

學之園真係唔差, 如果走, 都純因為崇真有半龍. 所以咁先至煩

唔選崇真的理由是? 如果純為升學, 諗唔到留在學之園的理由. 如果想學好英文, 崇真都不會令你失望. 如果因為路程遠, 小學都會面對呢個問題, 搬屋才是解決辦法. 除了英文程度外, 相信不會是音樂體育程課吸引你留在學之園吧.

回覆:teambuilder 的帖子

阿女性格內向慢熱,對陌生地方相當敏感。我見佢巳適應學之園的環境,如k1要佢𨍭新校兼用英普上課,擔心佢唔適應啫

引用:回覆+happyberryjoey+的帖子 學之園真係唔

原帖由 Despeate_Mama 於 14-04-10 發表
回覆 happyberryjoey 的帖子

學之園真係唔差, 如果走, 都純因為崇真有半龍. 所以咁先至煩
睇番record,LH好多都考到崇小,留係LH有機會更上一層樓

早兩年TT英普仲有學卷時,我都放棄了,留在LH

回覆:傻太 的帖子

We've decided to give up the offer n stay in LH la.  It is really a big struggle.  Anyway, hope we will not regret.

崇真著重發展小朋友的語言能力丶基督教丶有小學。LHK 課程設計水準十分高丶著重家校 合作。兩間都是happy school, 家長可有其他考慮因素?
‹ 上一主題|下一主題