用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嶺南大學香港同學會小學 請問嶺小既好處
go

請問嶺小既好處 [複製鏈接]

各位可以分享下嗎?
   1    0    0    0

fyi

http://www.edu-kingdom.com/forum ... &extra=page%3D3

謝謝你.
因為我是住在45校網, 依人2諗緊好唔好誇區報嶺小
請問知唔知校車時間如何?

引用:Quote:ricebb+發表於+14-4-7+20:56+fyi+htt

原帖由 心平如鏡 於 14-04-08 發表
謝謝你.
因為我是住在45校網, 依人2諗緊好唔好誇區報嶺小
請問知唔知校車時間如何?
我嚮鑽石山 0650上車,七點半左右就番到學校,放學1540 落車

a_for_apple 發表於 14-4-8 23:18
我嚮鑽石山 0650上車,七點半左右就番到學校,放學1540 落車
我住彩雲, 我估時間應該差唔多.請問嶺小功課多嗎?
我有朋友又係讀誇區小學, 天未光就要起身
功課又多, 有時做到12點都未做晒, 結果朝早要早起身再做
我都擔心有呢個問題

引用:Quote:a_for_apple+發表於+14-4-8+23:18+我

原帖由 心平如鏡 於 14-04-09 發表
我住彩雲, 我估時間應該差唔多.請問嶺小功課多嗎?
我有朋友又係讀誇區小學, 天未光就要起身
功課又多, 有時 ...
嶺小功課唔算多,比起一般津校一定少,但絶對唔係 hea 嗰種,學校冇教深教快,都係教番同年嘅嘢。阿仔番學好開心,鐘意學校,鐘意老師。

回覆 a_for_apple 的帖子

請問學費貴嗎?多唔多雜費?
我個囡好好動, 又喜歡每事問, 嶺小鼓勵嗎?
另外, 是否真的只有20人左右一班?
同埋, 請問你點解會誇區揀呢間學校呢?
唔好意思, 太多問題, 先謝謝

引用:回覆+a_for_apple+的帖子 請問學費貴嗎?多

原帖由 心平如鏡 於 14-04-09 發表

請問學費貴嗎?多唔多雜費?
今年學費 $1300/月左右,雜費都係幾百,唔特别多,一班最多 28 人。我仔都超好奇,又坐唔定,老師都好包容,有愛心,學校唔會只係催谷學業,功課輕鬆啲,覺得啱我仔,所以揀佢囉。

真係唔該你呀

引用:回覆+a_for_apple+的帖子 真係唔該你呀

原帖由 心平如鏡 於 14-04-10 發表

真係唔該你呀
唔好客氣!

回覆:a_for_apple 的帖子

我想請問你,因為我係住青衣,但青衣冇直資的活動教學小學可揀,所有就有留意到這間嶺小。睇完咁多資料後,發覺真係幾鐘意,但因為呢間學校冇中學,所以到時六年後又要再考,請問一下知唔知嶺小的學生普遍升去邊間中學?
Thanks

引用:我想請問你,因為我係住青衣,但青衣冇直資

原帖由 tk_love 於 14-04-17 發表
我想請問你,因為我係住青衣,但青衣冇直資的活動教學小學可揀,所有就有留意到這間嶺小。睇完咁多資料後, ...
官網有舊年 (第二屆)派位成績

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
‹ 上一主題|下一主題