用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想問有沒11月12月出生龍B有PN offer? 可分享經驗嗎? ...
樓主: piggyeyso
go

想問有沒11月12月出生龍B有PN offer? 可分享經驗嗎? [複製鏈接]

回覆 KamKamAnnie 的帖子

Mass International Preschool

引用:Quote:piggyeyso+發表於+14-4-8+08:46+回覆

原帖由 smile_w99 於 14-05-20 發表
你要做吓research邊d學校會收細b (唔係只係收form, 係會比offer個種),我之前見過有個topic係有媽媽詳細分 ...
可以分享下嗎?有D咩攻略細B有3間offer?謝謝你

回覆 KamKamAnnie 的帖子

其實無乜攻略,只要揀d會收細b嘅PN報e.g. Greenfield(Long Beach), SJC, 方方,Zenith, Ming Wai, Joyful 呢d都係唔hit嘅選擇!

仲有York, 不過你預咗佢要你遲一年入學做超大B!

仲有d新校如Sophie, Manhabit, 奧基都應該收細b!

我個仔是10月尾出世,報得一間,沒有收他
想問問還有沒有學校應可再申請,比插CLASS係呢?????

回覆:smile_w99 的帖子

謝謝你

回覆:想問有沒11月12月出生龍B有PN offer? 可分享經驗嗎?

我囝11月尾B, 2 間am offer, 2 間waitlist, 另外心儀幾間11月b 唔收表,今年再試下啦

其實收得來的都吾系心儀學校,不如直接作超大B啦! 宜家不論幼稚園或小學,程度都較深,細B會幸苦,會影響BB自信心!

maylulu 發表於 14-5-22 10:30
其實收得來的都吾系心儀學校,不如直接作超大B啦! 宜家不論幼稚園或小學,程度都較深,細B會幸苦,會影響BB自信 ...

我又覺得早d入PN可以訓練下自立性同群體生活,跟住再報心儀學校PN做超大b! 因為e家超大b都唔一定收! 有間PN讀緊心都定d! 同埋收細b個d有幾間我覺得ok,而且多細b就小d同大b嘅差異! 所以經濟許可嘅,我覺得夠兩歲就入學好d!

回覆:想問有沒11月12月出生龍B有PN offer

請問你地11,12月龍b
面試表現如何?

好多b
都未識好多野,咁學校究竟係睇啲咩來收生嘅呢?

‹ 上一主題|下一主題