用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Deleted
樓主: babyboxoftoys
go

Deleted

我調轉,因為校車坐太耐,搬左屋

回覆:如果因為無校車,放棄KV,係咪好傻

係校車Full side定唔經?如後者,要唸埋第二時小學点返。

回覆:如果因為無校車,放棄KV,係咪好傻??

大把保姆車做九龍塘生意㗎喎。

咁小事就放棄KV?  我替你可惜lor!

回覆:宏心 的帖子

你去徵保母車果邊就知搵校車係超級難事!我上年搵得好辛苦先搵到街車兜埋我仔!距離遠同過海最難揾!唔好下下講左去雙非度。

宏心  好多雙非來呢度寫繁體字架!小心D好  發表於 14-4-8 14:41

引用:你去徵保母車果邊就知搵校車係超級難事!我

原帖由 jutma 於 14-04-08 發表
你去徵保母車果邊就知搵校車係超級難事!我上年搵得好辛苦先搵到街車兜埋我仔!距離遠同過海最難揾!唔好下 ...
請問你上年最終找了那間保母車公司?我住九龍,現找到港島的保母車,可惜全部也不經我的家,苦惱中!

回覆 宏心 的帖子

我同你一樣都係住馬鞍山,我同你睇法都係一樣,哈哈,唔好屈我先得架  

引用:回覆+宏心+的帖子 我同你一樣都係住馬鞍山

原帖由 babyboxoftoys 於 14-04-08 發表
回覆 宏心 的帖子

我同你一樣都係住馬鞍山,我同你睇法都係一樣,哈哈,唔好屈我先得架   ...
沙田大把人返九龍塘啦

引用:回覆+宏心+的帖子 我同你一樣都係住馬鞍山

原帖由 babyboxoftoys 於 14-04-08 發表
回覆 宏心 的帖子

我同你一樣都係住馬鞍山,我同你睇法都係一樣,哈哈,唔好屈我先得架   ...
馬鞍山係熱門區,實有褓姆車wor

麻煩各位JM 有馬鞍山出九龍塘下午保母車資料可以通傳聲嗎?
我都係搵梗車既一群.......

SUPPORT, MUST GIVE UP KV

回覆 siufung 的帖子

我都覺得出奇呀, 點解講到好似無馬鞍山小朋友出九龍塘讀咁, 但SEARCH 咗好耐都搵唔到保母車CONTACT!有CONTACT 請指教. 學校校車已FULL~

通常註冊日, 學校門口有人派保母車傳單.
~easybring~

引用:通常註冊日,+學校門口有人派保母車傳單.

原帖由 easybring 於 14-04-08 發表
通常註冊日, 學校門口有人派保母車傳單.
平日九龍塘D名幼門外都大把保姆車,掛哂牌,可以放學去一轉咪見到囉。

回覆 easybring 的帖子

有保母車傳單, 有大埔, 有沙田, 有西貢............就係無馬鞍山...........  

引用:haha

原帖由 babyboxoftoys 於 14-04-06 發表
haha
視乎你的second choice 係乜質數啦,如係好野就冇所謂,否則晤會放棄

引用:回覆+easybring+的帖子 有保母車傳單,+有

原帖由 steveppc 於 14-04-08 發表
回覆 easybring 的帖子

有保母車傳單, 有大埔, 有沙田, 有西貢............就係無馬鞍山...........  :hor ...
沙田或者大埔缐有d會包埋mos。mos好多nanny bus到𠺢,我日日等校車都見,各kln area 幼稚園都有。

回覆:如果因為無校車,放棄KV,係咪好傻??

不要輕易放棄

回覆:babyboxoftoys 的帖子

唔傻! 最重要自己點安排比小朋友先為適合。我本身想同個女考hy, 亦都因為返學路程問題而冇考到