用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 基崇&顏保鈴,有沒有家長收到waiting list結果? ...
樓主: leomama213
go

基崇&顏保鈴,有沒有家長收到waiting list結果? [複製鏈接]

上年收嘅學生超過1/3係守仁學生,而waiting都好多守仁學生.

我基本上, 如果現在有Offer也不一定會註冊, 報名也是為了取面試經驗, 現在在waiting list 中, 如在大抽獎後未如理想, 便會叩門

是守仁學生嗎?

叩門,我驚年年唔同.
而且,顏好似走緊保良局百周年李兆忠紀念中學條路.
如果康校長繼續苦心經營,只會越嚟越難入.

回覆 comb523 的帖子

我不是守仁學生, 去年好似有部分waiting list 學生放榜後叩門也成功, 希望放榜後不用叩門, 直入心儀學校

如果有一日康校長係簡介會講,我地有能力收哂band 1生,而且冇叩門位.(我諗有依一日)
匯基書院(東九龍) 杜校長係簡介會,就講咗以上嘅一句話.

回覆 comb523 的帖子

匯基書院(東九龍)我也有考, 但到現在一樣是等消息, 未有offer & reject. 所以小兒是極到邊緣學生(B1C-B2A), 超頭痛!!

我估匯基書院(東九龍)似完成收生程序,宜家睇有冇註冊咗,又拎番註證才有位.
3月尾出咗一批,到現在都冇call waiting.

Hv done the registration for TTCA.  My son will attend the Chinese class as well.

引用:多謝鼓勵一個鐘前收到基崇通知信,收咗啦 +

原帖由 leomama213 於 14-04-04 發表
多謝鼓勵一個鐘前收到基崇通知信,收咗啦
可以分享下入選小朋友的成績大概如何,供下屆參考,謝謝!

‹ 上一主題|下一主題