用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2013年出世BB之PN心水
樓主: begoodtome
go

2013年出世BB之PN心水 [複製鏈接]

回覆 964000 的帖子

Agree...

回覆:2013年出世BB之PN心水

12月細b無咩期望了。
應該係疊埋心水讀多年playgroup等考K1

回覆:begoodtome 的帖子

LH, SPN

Bean2012 發表於 14-4-10 22:43
香港區: Vic, Kcs, Pods, RSH, SPN
九龍區: St cat
我諗住報呢6間,夠吾夠呢?
你報D次熱門好D,你呢D全部都超熱門,好博!

回覆:lambeanmama 的帖子

回覆:yubaba 的帖子

回覆 Bean2012 的帖子

咁如果唔一定要讀,就無乜所謂。k1都可以再嚟過。

引用:讀多年playgroup再考K1都一樣係細B,+吾係應

原帖由 Bean2012 於 14-04-11 發表
讀多年playgroup再考K1都一樣係細B, 吾係應該考P N做大B咩?
我會睇吓bb的發展,唔一定做超大。

回覆 lambeanmama 的帖子

我阿囡都係12月尾..... 預左無 N 班讀, 可能等直報 K1,  我本人想報九龍城靈糧堂, 佢 N 班只收 8 月9日前之小朋友, 民生又無 N 班, 唉!!!!!   

點解冇人報tutor?

引用:回覆+lambeanmama+的帖子 我阿囡都係12月

原帖由 mmmchung 於 14-04-17 發表
回覆 lambeanmama 的帖子

我阿囡都係12月尾..... 預左無 N 班讀, 可能等直報 K1,  我本人想報九龍城靈糧堂 ...
我暫時都係打算遲一年直接考K,之前會搵d好的playgroup同自己教。但考K的同時,都會報N, 如果無好的K班而有好的N, 咁就讀N啦。時到時算。

我個係13年11月細B, 應該幾時有得報名呢?

回覆:yubaba 的帖子

我個女3月龍B! 我一共報佐10間!6間tier one: St cat, Hkps Kln tong, Hkps shatin, keenmind, Victoria, learning habitat! 4間 tier two: cannan Kln tong, creative Kln tong, greenfield, York! 最後只得4間offer, 其中3間係tier 2! 好彩考到一間tier 1 學校!除非你對自己個b好有信心、我覺得報1-2間 tier 2 做backup save d!!

囡囡4月b 我住砲台山附近好多pn 報晒都已經好多 Victoria 北角民生 蘇浙 衞理堂 合一堂 spn rosaryhill pods

引用:我個係12月架...+點算...

原帖由 piggyeyso 於 14-04-07 發表
我個係12月架... 點算...
12月b,我女一樣,前年用超細b身份報自己同外家附近學校共9間,只有3間有得interview,2間收佢插班,選擇咗greenfield 最近屋企而且每日中英普。今年超大b身份報咗3間tier1, 1間收2間waiting。如果tier 1 pn 無offer,我會繼續原校repeat k1/k2,做大b,另外下次用超大b身份再試幾間 tier 1 k1 。

adalyho 發表於 14-4-19 01:00
我個女3月龍B! 我一共報佐10間!6間tier one: St cat, Hkps Kln tong, Hkps shatin, keenmind, Victoria, l ...

你咁樣都應該唔會無書讀。我女四月兔B, 當年我三四線村校我都報左兩間, 共報了十多間, 有一半有OFFER.

回覆 socute 的帖子

我都是住在東區,請問維多利亞不是九月才開始報名嗎?

回覆:Taka12 的帖子

我只是報了playgroup我個女2013出世未駛報

2013年零雙非,擔心什麼?

‹ 上一主題|下一主題