用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 女仔.揀科: Chem+Bio+Phy
go

女仔.揀科: Chem+Bio+Phy

請問:

女仔.揀科: Chem+Bio+Phy--全理科, 如果讀吾到醫, 將來有咩好工做?

揀: Chem+Bio+Phy+econ得吾得? 吾想浪費科phy成績.

BBDAD2009 發表於 14-4-4 12:58
請問:

女仔.揀科: Chem+Bio+Phy--全理科, 如果讀吾到醫, 將來有咩好工做?

讀醫應該要Chem同Bio多D, 咁個女呢2科成績點先? 如果只係僅僅合格, 無為諗

其實好多大學畢業既人, 都唔係做番佢自己讀個科既工作

同個女傾下佢想讀乜啦, 書係佢讀, 唔係你讀
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆 BBDAD2009 的帖子

不可以選Econ作第四科。第四科要係音樂、視藝或語文之類。

carchu12  請問點解第四唔可以選Econ﹖小兒F3,正留意選科資料。  發表於 14-4-9 18:05

牙e?藥劑?物理治療?職業治療?語言治療?心理學?建築?Land Surveyor?Chemical Engineering?Geology?Technologies involving  Chemistry, Physics and either Maths (e.g. Plastics) or Biology (eg.
Chemistry (Plastics, Food etc.)?      

回覆:BBDAD2009 的帖子

環球商管、法律、會計、電腦、工程、社工、語文和通識教育都報得。三科理科作選修,幾乎無乜係唔報得。

回覆 ha8mo 的帖子

「吾想浪費科phy成績」... 去做港版女湯川學得唔得?

689 係一個變咗"質"既"數"
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆:女仔.揀科: Chem+Bio+Phy

文理商大學都可以讀 只要讀得好就咩都收

補充如果有埋m2就真係全餐

回覆 brownsonwong 的帖子

ICT 怎樣取代 BIO?